– Leter vi etter deg?

Tar fatt i frivilligheten: Tore Gleditsch, Elisabeth Simonsen og Tore Svalastog i ressursgruppen jobber på spreng.

Tar fatt i frivilligheten: Tore Gleditsch, Elisabeth Simonsen og Tore Svalastog i ressursgruppen jobber på spreng. Foto: FOTO: ELISABETH WANG

Ressursgruppen ved Ullern Frivilligsentral jobber nå for fullt med Frivilligmeldingen som skal omfatte både organisert og uorganisert frivillighet.

HOFF: Arbeidet med meldingen er initiert av Ullern Frivilligsentral, vedtatt og forankret i bydelsutvalget og skal utføres av Ullern Frivilligsentral i samarbeid med frivilligheten i bydelen.

– Prosjektansvarlig og daglig leder her ved frivilligsentralen, Esther Marie Lier, falt stygt for kort tid tilbake og er dessverre sykemeldt for øyeblikket.

Jeg vikarierer nå i hennes stilling inntil videre, forteller Elisabeth Simonsen, som er også er ansatt som prosjektleder for Frivilligmeldingen.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon hyllet de frivillige

Direkte kontakt

Ved hennes side sitter Tore Svalastog i Lillaker Lions som har jobbet som frivillig i en årrekke og Tore Gleditsch fra det politiske sekretariat i Bydel Ullern.

– Det vi er svært opptatt av nå er å samle flest mulig mennesker med ulike frivilligengasjement - gjerne ved flere anledninger - for å finne ut av hva de tenker, mener og ønsker.

Hvorfor er folk frivillige, og hva gir frivilligheten dem? Og ikke minst, hva forventer folk av bydelen for at motivasjonen rundt arbeidet skal fortsette? sier Simonsen.

– Jeg bor i bydelen og har barn som vokser opp her. For meg er dette temaet derfor svært spennende. Jeg sitter i denne gruppen med stor lyst, sier Gleditsch.

Tore Svalastog er godt kjent med viktigheten av frivillig innsats gjennom sitt arbeid i Lillaker Lions. Han mener prosjektet rundt Frivilligmeldingen og synliggjøring av all frivillig aktivitet i bydelen er svært viktig.

– Vi vil oppfordre alle i Ullern som kanskje selv gjør, eller som vet om andre som gjør en frivillig innsats for andre mennesker.

Vi vil gjerne høre fra alle som mener de har noe å bidra med, sier Svalastog.

LES OGSÅ: Over 400 frivillige vil hjelpe

Kafédialog

Tirsdag 9. april arrangeres det første dialogmøtet i Hoffsveien 48. Her blir det innledende appell ved Odd Einar Dørum.

– Her oppfordres alle interesserte, både «vanlige» frivillige, frivillige lag og foreninger, brukere av frivilligheten, potensielle frivillige og brukere, samt alle andre som er nysgjerrige på frivillighet, til å møte opp.

Vi håper så mange som mulig benytter denne anledningen og at det blir fullt hus, sier Simonsen.

Kafédialog arrangeres tirsdag 9. april fra klokken 19.00 til 21.00.
Adressen er Hoffsveien 48, Bydelsutvalgets møtesal/1. etasje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.