– Listhaug tar feil

Fra venstre Carl Oscar Pedersen (H), Anne Titt Lindvig (FrP), Liv Wiborg (V) og Tone Bjåland (SV) kjemper hardt for at de opprinnelige planene for utvikling av Ullerntunet skal gjennomføres. Høybygget i bakgrunnen skal uansett rives. Foto: Vidar Bakken

Fra venstre Carl Oscar Pedersen (H), Anne Titt Lindvig (FrP), Liv Wiborg (V) og Tone Bjåland (SV) kjemper hardt for at de opprinnelige planene for utvikling av Ullerntunet skal gjennomføres. Høybygget i bakgrunnen skal uansett rives. Foto: Vidar Bakken

BU-leder Carl Oscar Pedersen (H) hevder at byråd Sylvi Listhaug tar feil når hun støtter seg på en "eksplosjon" av eldre for å begrunne sykehjemsutbyggingen på Ullerntunet.

ULLERN: Det er planlagt 150 sykehjemsplasser på Ullerntunet, og planene for Omsorg+-boliger er lagt til side.

– Vi har fokus på å utnytte tomten best mulig. Vi vil ha så mange sykehjemsplasser som tomten gir plass til. Hovedgrunnen er at i den delen av byen vil eldrebefolkningen øke mest i årene som kommer. Dette er noe vi er nødt til å imøtekomme, slik at eldre i Oslo vest får muligheten til å bo i sitt nærmiljø, sa eldrebyråd Sylvi Listhaug i siste utgave av Ullern Avis Akersposten.

Behovet for sykehjemsplasser minker

– Det er ikke riktig som Listhaug sier. Hun tar feil. Jeg sitter med statistikk for de vestlige bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner. Framskrivingen viser at behovet for sykehjemsplasser vil gå ned mot 2020. Dermed trenger vi ikke 150 sykehjemsplasser på Ullerntunet. Det holder med 120 som opprinnelig planlagt. Det betyr at det kan bli plass til Omsorg+-boliger i neste fase, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

Håpløs prosess

– Listhaug har sagt at bydelen trakk seg fra prosjektet med Omsorg+ på Ullerntunet i juni i fjor, fordi omkostninger og husleie ville bli for høye for bydelen. Ifølge Listhaug er det for sent å gjøre noe med dette nå.

– Det har vært en håpløs prosess. Politikerne i bydelen har vært klare på at de ønsker Omsorg+ på Ullerntunet. Avgjørelsen ble tatt på administrativt nivå, hvor Omsorgsbygg i fjor presenterte noen foreløpige tall på kostnadssiden i forbindelse med mulighetsstudien. Administrasjonen i vår bydel signaliserte til byrådsavdelingen at husleien ville bli for dyr og det ville kreve tung subsidiering fra bydelen. Det er ikke dermed sagt at man i stedet benytter all kapasitet til sykehjemsplasser. Vi tenker oss en fase 1 med 120 sykehjemsplasser og en fase 2 med Omsorg+-boliger.

Forhastet beslutning

Pedersen er forundret over byrådsavdelingens holdning, i og med at det er et uttalt mål å få flere Omsorg+-boliger.

– Jeg stiller meg spørsmålet igjen. Hvor I Oslo kan man bygge nye Omsorg+-boliger til en billigere pris, når det blir for dyrt å bygge på egen kommunal grunn? Det kan da ikke være spesielle omstendigheter ved Ullerntunet som gjør det blir dyrere å bygge her enn andre steder. Jeg synes beslutningen fra byrådsavdelingen om å forlate Omsorg+ på Ullerntunet er forhastet og en overkjøring av signaler fra lokalt politisk hold, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag