– Lita er så flink!

Kjell Tollef, Odd Smith, Reidun Landberg og Margrethe Holm er fornøyd med Lita Peipinas innsats som ny daglig leder på vestre Aker Eldresenter.

Kjell Tollef, Odd Smith, Reidun Landberg og Margrethe Holm er fornøyd med Lita Peipinas innsats som ny daglig leder på vestre Aker Eldresenter. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Vestre Aker eldresenters nye daglige leder, Lita Peipina, får bare skryt av ringrevene på senteret.

Lita trives i sin nye jobb.

ST. HANSHAUGEN: Lita Peipina har inntatt Vestre Aker eldresenters lokaler, og det til manges glede skal vi tro brukerne av senteret.

– Lita, er så flink, sier Reidun Landberg.

– Og arbeidsom, sier Margrethe Holm. Mye tyder på at den nye daglige lederen blir tatt godt imot.

– Jeg har vært i Norge i 11 år, og har studert kultur og idéstudier på Blindern. I tillegg er jeg selvstendig næringsdrivende, så jeg vet nok om budsjett og kulturtilbud, sier en opplagt Lita 36 -åringen kommer opprinnelig fra Latvia, og er aktiv fiolinist.

– Jeg har allerede spilt fiolin her da menigheten (Vestre Aker. journ.anm..) arrangerte velkomstfest, sier hun og lover at det kan nok hende det blir musikk i lokalene i Kirkeveien 169 flere ganger i år.

God følelse

– Jeg har en god følelse så langt, sier hun som begynte i fast stilling 1.juli. Torill Eik, tidligere daglig leder og vinner av Lokalavisens Årets navn kåring, forlot senteret etter ekstrem lang fartstid som leder.

– Vi jobber aktivt med menighet og eldreråd for å finne gode løsninger, sier Lita når det tilbakevendende spørsmålet om den dårlige økonomien ved senteret uunngåelig dukker opp.

Utleievirksomhet av lokaler, og en kokk i 50-prosent stilling er med på å holde kostnader og inntekter i sjakk, forklarer hun.

– Vi har begynt å leie ut lokalene til dåp og bursdager, sier hun fornøyd. I sommer ble flere ting gjort , utskiftninger av gamle duker og møbler, fellesdugnad med nymaling av vegger.

Ikke stenging

– Frivillige trår til og lager sandwicher på kjøkkenet. Mange var redde for at søndagskafeen skulle stenges, men det trenger de ikke å være, sier Lita. som ser lyst på fremtiden for senteret.

– Bydelen har lovet at de skal beholde to eldresentre og at de skal gjøre sitt ytterste for å oppfylle det, sier hun med klar adresse til «kutteklare» politikere.

Nytt i år er svømmehalltilbud. Mange eldre benytter seg av å kunne være med opp i svømmehallen til Domus Atletica på Blindern, forteller den daglige lederen. Ellers er det malergrupper, håndarbeidsgruppe, porselensmaling, mannsklubb og mye mer.

– Det blir kåserier og foredrag. Vi får blant annet besøk av Per Egil Hegge i år, forteller hun. Det blir mye å forberede til senterets 50-års dag neste år, men aller største utfordring er i første hånd budsjettspørmålet for Lita.

Andre hjem

– Hun er virkelig kjekk og tillitsfull, fortsetter Reidun som samtidig deklamerer at Vestre Aker eldresenter er hennes andre hjem.

– Vi vil aldri flytte på oss, sier Margrethe Holm som får beskjed av Kjell Tollef av det ikke er så dumt å flytte litt.

Lite tyder på at gjengen på Vestre Aker blir nødt til å flytte til St. Hanshaugen eldresenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag