RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Litt bekymret


BU-leder Karl P. Olsen er litt bekymret for kutt i barnevernstjenesten i tillegg til kutt i kultur -og ungdomstilbud.
BU-leder Karl P. Olsen er litt bekymret for kutt i barnevernstjenesten i tillegg til kutt i kultur -og ungdomstilbud. Foto: arkiv
Stovner barnevernstjeneste må drives smartere neste år. Leder i Bydelsutvalget, Karl P. Olsen (Ap), er bekymret.

STOVNER: De totalte barnevernsutgiftene har økt kraftig i bydel Stovner de siste årene. Mengden saker hvor barn har fått hjelp både i og utenfor hjemmet har økt kraftig de siste årene, slås det fast i bydelsdirektørens forslag til budsjett.

Samtidig har det vært en økning av svært alvorlige saker.

Kraftig økning

De siste seks årene har antall plasseringsdøgn institusjon for barn med tiltak fra Stovner barnevernstjeneste, økt med hele 80 prosent. Gjennom oppbygging av fem egne beredskapshjem og ungdomsfamilier, er antall plasseringsdøgn halvert siden desmber i fjor.

Men samtidig er det en stor økning i barn som trenger omfattende og kostnadskrevende hjelpetiltak mens de bor hjemme hos foreldrene. Bydelsdirektøren slår klart fast at disse økte utgiftene krever mer kostnadseffektiv drift. Budsjettforslaget krever at én stilling forsvinner. Det gjør BU-leder Karl P. Olsen litt bekymret.

– Alle partiene er litt bekymret over dette. Alle fagforeningene har godtatt dette, men det blir mer belastning på de ansatte som blir igjen. Vi ser også en sammenheng mellom kutt i barnevernstjensenten og kutt når det gjelder ungdoms -og kulturtilbud. Men sånn blir det når byrådet krever resultater, sier Olsen.

Dropper kjøp

Ett av tiltakene kan bli å droppe kjøp av private barnevernstjenester. Dermed må flere tiltak gjøres i Bydel Stovners egen regi.

– I de sju årene jeg har vært BU-leder har det overforbruk på barnevern. Det betyr at bydelen gjør jobben sin. Men det koster også penger.

Kutter 20 stilinger

Den ene stillingen som forsvinner i barnevernstjenesten er én av 20 som totalt må kuttes i Bydel Stovner.

– Vi er ikke blant bydelene som skvises hardest, selv om vi må kutte 20 stillinger. Jeg føler imdlertid bydelsadministrasjonen har snudd på hver stein så godt den kan, sier Olsen.

Bydelsutvalget vedtar budsjettet 16. desember.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere