RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Litt som å pisse i havet


Ungdomsorganisasjonen Changemaker demonstrerer i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet for 2011. – Kutt navlestrengen Jens, er oppfordringen fra ungdommene som mener vi er for avhengige av oljen.
Ungdomsorganisasjonen Changemaker demonstrerer i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet for 2011. – Kutt navlestrengen Jens, er oppfordringen fra ungdommene som mener vi er for avhengige av oljen. Foto: Foto: Marte Kristiansen
Det mener ungdomsorganisasjonen Changemaker om statsbudsjettet for 2011.

OSLO: – Statsbudsjettet inneholder mange gode, men små tiltak for klimavennlig samfunnsutvikling, og det er selvsagt positivt, men det blir litt som å pisse i havet, sier Markus Nilsen, leder i Changemaker.

Fortsatt oljeavhengig

Nilsen var en av rundt tretti demonstranter som hadde møtt opp utenfor pressekonferansen i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet.

Organisasjonen vil fjerne den norske oljeavhengigheten og hadde en markering utenfor pressekonferansen i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet.


– Til tross for en uttalt miljø- og klimaprofil på statsbudsjettet for 2011, må vi dessverre også i år konkludere med at dette er et oljebudsjett, sier Nilsen.

Kutt strengen

Changemaker ba Jens Stoltenberg kutte strengen. For anledningen hadde de laget en lang navlestreng mellom oljenæringen og statskassa.

– Vi trenger et paradigmeskifte, der vi utfaser olje- og gassproduksjonen og øker fornybarsatsningen, om vi skal nå klimamålene, sier Nilsen.

Skog og asyl

Natur og ungdom hadde satt opp en skog av sponplater og kledd seg ut med masker av statsministeren og finansministeren. Skogen hugget de ned mens de viste fram bannere med slagordene;

– Mer penger til verning av skog, og norsk natur forsvinner – redd resten!

En gruppe fra Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press stilte også med bannere og sang.

– Ikke glem asylbarna, gi asylbarna den omsorgen de har rett på og innfri asylbarnas rettigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere