*Nettavisen* Nyheter.

– Løper fra ansvaret

Kritiserer Ødegaard: Trond Jensrud (Ap) kritiserer byråd Torger Ødegaard og mener byråden gjør for lite i forhold til svømming i skolen.

Torger Ødegaard løper fra ansvaret. Det sier Trond Jensrud. Han mener svømmeopplæring i skolen lett kan bedres uten nasjonale prøver.

RÅDHUSET: Bystyrerepresentant, Trond Jensrud (Ap) ga Torger Ødegaard krass kritikk i april og mente at byråden bedrev ansvarsfraskrivelse. Jensrud har ikke endret mening.

– Ødegaard er mer opptatt av å løpe fra ansvaret sitt. Å foreslå nasjonale svømmeprøver høres ut som et nasjonalt grep, sier Jensrud.

– Flytt svømmingen til 1.

Jensrud mener at byråden lett kan gjøre enklere grep direkte for Osloskolene.

– Vi har en læreplan som sier at alle elever skal kunne svømme. Det er så enkelt som å pålegge Osloskolene å lære alle elver å svømme, sier Ap-politikeren.

Jensrud har to løsninger.

– Det ene er å flytte svømmeundervisningen nedover i klassetrinn. Gjerne helt ned til første trinn, sier Jensrud.

Skolene må selv holde tester

Alle skolene må pålegges å ha oversikt over hvor mange elever som kan svømme, mener Jensrud.

I dag har flere skoler tallene over hvor mange elever som er svømmedyktige, men det er ikke alle.

– Lærer må selv kunne holde en test, og ta en sjekk, for å se hvilke elever som kan svømme og ikke. De elevene som ikke kan svømme må gis videre kurs. Det er denne måten man gjør det i andre fag, for eksempel matte. Det burde ikke være noe vanskeligere når det kommer til svømming, sier Jensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.