RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Lovet ikke penger


Nordstrand kirke i høstskrud. Det er her, ved den bakerste delen av bygningen, utvidelsen skal finne sted. Bl. a.skal antall sitteplasser fordobles til 450, og hele arbeidet vil koste minst 50 millioner kroner, penger som ikke bevilges i 2011.
Nordstrand kirke i høstskrud. Det er her, ved den bakerste delen av bygningen, utvidelsen skal finne sted. Bl. a.skal antall sitteplasser fordobles til 450, og hele arbeidet vil koste minst 50 millioner kroner, penger som ikke bevilges i 2011. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
I mandagsavisen skrev vi at byrådet ikke har avsatt penger til utvidelsen av Nordstrand kirke i forslaget til neste års oslobudsjett.

NORDSTRAND: Fem millioner er beløpet som trengs for å sette i gang arbeidet i 2011.

– Jeg håper dette er en inkurie i prosessen der byrådet er nå. Vi skal gjøre hva vi kan for å rette opp dette før det endelige budsjettet vedtas i desember, lover Robert Wright, leder av Kirkelig fellesråd.

LES OGSÅ: Får ikke penger til kirkeutvidelse

Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø beskriver skuffelsen over manglende penger slik:

– Jeg er forbauset over at byråd Bård Folke Fredriksen (H) ikke fulgte opp etter alt det flotte han sa da han var i kirken i februar og sa ja til utvidelsen, sier hun.

Eget budsjett

– Jeg forstår at menigheten er utålmodig, men jeg husker veldig godt at jeg presiserte at det å gi dispensasjon fra Plan- og bygningsetatens vedtak, ikke betyr at pengene automatisk følger med. Et eventuelt tilskudd må vurderes i eget budsjett, sier byutviklingsbyråden.

LES OGSÅ: DEBATT: Ja til utvidelse av Nordstrand kirke

– 2011-budsjettet er stramt på grunn av den store befolkningstilveksten, og inneholder altså ikke penger til Nordstrand kirke. Forøvrig ligger bevilgninger til kirkene under byråd Torger Ødegaard, sier han.

En invitasjon

Tone Tellevik Dahl (Ap) var fungerende leder av byutviklingskomitéen som gav endelig ja til utvidelsen.

– Komiteen som sådan har ingen kommentar til dette. Selv skjønner jeg skuffelsen, men minner i likhet med byråden om at reguleringsplan/godkjent dispensasjon ikke automatisk betyr penger, sier hun, og legger til:

– Slik budsjett er lagt frem, er de sedvanlige kuttene på enkeltsaker til Venstre og Krf kuttet slik at de kan forhandle dem inn igjen. Denne saken er en åpenbar invitasjon fra byrådet til Krf som skal putte pengene tilbake. Hva Arbeiderpartiet gjør på disse budsjettkapitlene er for tidlig å si. Det skal vi bruke tiden frem til finanskomitéens møte i november på, sier Tellevik Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere