RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo AP ønsker å innføre tiggerfrie soner i Oslo.
Oslo AP ønsker å innføre tiggerfrie soner i Oslo. Foto: Arkivfoto

– Lovlig med tiggerfrie soner

Justisdepartementet og kommuneadvokaten mener det er lovlig å opprette tiggefrie soner i Oslo.

OSLO: Oslo Ap har foreslått å innføre tiggerfrie soner i Oslo etter at det ble klart at den rødgrønne regjeringens tiltakspakke mot tigging ikke inneholdt noe forslag om å forby tigging.Forslaget fikk ikke flertall i bystyret fordi Høyre og SV mente det først måtte klargjøres om forslaget kunne gjennomføres. Kommuneadvokaten mente nemlig det var politiet, og ikke bystyret, som hadde myndighet til å innføre slike soner.

Les også: DEBATT: «Nå er det på tide å forby tigging»

Nå skriver VG at en presisering i lovteksten som ble gjennomført etter at justiskomiteen behandlet saken, gir kommunen adgang til å begrense sted og tid for tigging.

Justisminister Grete Faremo (Ap) skriver i tillegg i et brev til finanskomiteen i Oslo kommune at kommunens egne vurderinger av ordensmessige utfordringer på kollektivtransport, kjøpesentre og ved boliger skal vektlegges tungt.

– Vi har fått bekreftet at dette er innenfor lovverket. Nå er det mulig å innføre tiggefrie soner og få en annen sommer i år enn i fjor, sier leder i Aps gruppestyre, Libe Rieber-Mohn. Hun håper at bystyret allerede onsdag kan vedta å opprette sonene.

Les også: T-banesjåfør ba folk om å slutte å gi til tiggere

Men det er tvilsomt om hun får flertall ettersom byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier at han anbefaler bystyregruppene å stemme slik gruppene til byrådspartiene og Frp gjorde i Stortinget, og dermed avvise forslaget. (ANB-NTB)

Les også: - Problemene i Europa kan ikke løses i Oslos parker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere