RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Margrethe Geelmuyden hadde håp om at byrådet ville støtte kravet om sikkerhetsvurdering.
Margrethe Geelmuyden hadde håp om at byrådet ville støtte kravet om sikkerhetsvurdering. Foto: Foto: Vidar Bakken

– Lukker øynene for virkeligheten

Margrethe Geelmuyden reagerer på byrådets svar om sikkerhetsproblematikken.

HUSEBY: – Vi skrev til byrådet for å be om en ny sikkerhetsrapport ettersom feilene i Veritasrapporten var åpenbare etter 22 juli. Bård Folke Fredriksen svarer at vi trenger ikke noen nye rapport fordi vi har Veritasrapporten. Byrådet lukker øynene for virkeligheten og skyver ansvaret fra seg, sier leder av Aksjon Vern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden.

 
 


Les også: Vil ikke utrede siviles sikkerhet

Rett myndighet mangler

– Bård Folke Fredriksen skriver også at hadde lokaliseringen av ambassaden vært noe sikkerhetsproblem så hadde nok rette myndighet kommet på banen. Men rette myndighet har aldri vært på banen og har aldri uttalt seg om risikoen ved å legge Norges best beskyttede terrormål midt i et sårbart område med mange barn, sier Geelmuyden.

Beskytte status quo

– Den eneste sikkerhetsvurderingen vi har å forholde oss til er Veritasrapporten som er beheftet med svært alvorlige feil. Brevet er et klassisk eksempel på en formulering som kun har til formål å beskytte status quo. Uansett hva som er realiteten og hvor alvorlig saken er, sier Geelmuyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere