RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Lurt å være tidlig ute!


NYDALEN: Vil ha kulturstasjon inn i ny skole iher Nydalen - her fra venstre Unni Færøvik fra NAMK (Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg), , May-Brith Døssland (V) og Eline Moe Melgalvis - daglig leder Oslo Musikkråd.
NYDALEN: Vil ha kulturstasjon inn i ny skole iher Nydalen - her fra venstre Unni Færøvik fra NAMK (Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg), , May-Brith Døssland (V) og Eline Moe Melgalvis - daglig leder Oslo Musikkråd. Foto: Kristin Tufte Haga
– Derfor ønsker vi allerede nå å få bakt inn en Nordre Aker kulturstasjon i skolebehovsplanen, ifølge Oslo Musikkråd, Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg, og Venstre lokalt,

NYDALEN: Skoleplanen for Oslo 2012 vedtas i tilknytning til byens budsjett for neste år. - i desember. I skolebehovsplanen foreslås det blant annet at det bør bygges en ny grunnskole i Nydalen - med plass til 840 barn.

Alle driver ikke med idrett!

‘– Og i tilknytning til denne skolen bør det også bakes inn en kulturstasjon. I Nordre Aker er ventelistene til Oslo musikk- og kulturskole (OMK) lengst i byen – med 450 barn! Med andre ord - alle barn- og unge driver ikke med idrett! Ventelistene var også mye av bakgrunnen for at bystyret gikk inn for ny kulturstasjon i bydelen da fremtiden til OMK ble behandlet før jul i fjor., forteller Venstres May-Brith Døssland., nestleder i bydelens “nye” Kultur- og oppekstkomite”, daglig leder av Oslo Musikkråde, Eline Moe Melgalvis, og Unni Færøvik. fra Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg.

Førstnevnte ledet i fjor en bredt sammensatt kulturskolekomité som la frem en omfattende rapport før jul samme år.

Sentralt og kollektivnært

– Der var en av hovedkonklusjonene at en kulturstasjon må legges sentralt og kollektivnært. Det vil bety at den kan være et tilbud også til barn utenfor bydelen. Nydalen ligger fint plassert, blant annet også i forhold til barn i Sagene bydel, og kan nås via T-baneringen fra store deler av byen, sier Døssland., og som vil fremme forslag om Kulturstasjon i tilknytning til ny skole i Nydalen, allerede på bydelsutvalgets konstituerende møte på torsdag (10.11).

Understreker behovet

Og daglig leder av Oslo Musikkråd understreker behovet.

– Det er stor pågang til oss fra blant annet lag- og foreninger som ikke har nok og store nok lokaler til musikk og annen kulturvirksomhet. Og særlig her i Nordre Aker er behovet stort. Og bydelen skal berømmes for å ta dette på alvor, og aktivt fremme saken om en egen kulturstasjon i Nordre Aker overfor de sentrale politikerne, sier Moe Melgalvis.

– Ja det er jo ganske utrolig at en bydel så stor som Nordre Aker, ikke har en eneste stor nok scene å tilby de eksempelsvis forskjellige orkestrene, korpsene eller danseforestillingene, sier Færøvik.

Og i påvente av en eventuell ny skole og kulturstasjon i Nydalen, som ikke vil vøre ferdig til innflytting før om noen år, er en plan B.

– Vi foreslår å bruke postensielle lokaler i kjelleren på Tåsensenteret! .Det skal vi også jobbe videre med!

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere