*Nettavisen* Nyheter.

– Lusetjern forslummes!

Lokalpolitiker Hanne Hodnebrug (KrF) synes ikke akkurat at disse benkene innbyr til hygge. – De trenger en kraftig oppgradering, eller å bli erstattet med nye.

– Lusetjernparken innbyr ikke akkurat til hygge, med sine slitte benker og overgrodde busker, mener lokalpolitiker Hanne Hodnebrug. Hun håper noen tar tak i problemet.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Hvem har ansvaret? Idretts- eller Friluftsetaten? undrer Hanne Hodnebrug.

Øistein Flaten er en høy mann, men nepebuskene er høyere. – Det trengs ordentlig utstyr for å hanskes med dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lusetjern park er i seg selv et fint grøntområde.

HOLMLIA: – For noen år siden anla kommunen en nydelig park i Lusetjern. Der ble det plantet og satt opp nye benker. Det var mange plasser å sitte på og resultatet var veldig fint, sier lokalpolitiker Hanne Hodnebrug (KrF).

Mangler vedlikehold

Hun forteller at mange bruker parken til piknik og frie sportslige leker, og samvær med skoleklasser og ”storfamilier” som kommer sammen og hygger seg med mat og lek.

– Vi trenger denne plassen fordi ikke alle har store hager i vår bydel. Lusetjern er en fin møteplass for barn, unge og gamle. Derfor bør det holdes i orden, mener Hodnebrug.

Det er også sakens kjerne. Nå er nemlig benkene slitt, ødelagte og trenger reparasjon eller å bli erstattet. Likeså er det med plantene.

– Som du ser så gror det over her, sier Hodnebrug.

Hun titter fram bak en nepebusk, som har breiet seg over en slitt benk.

Lokalpolitikeren mener at buskevekstene har behov for klipp og stuss, slik at det fortsatt kan brukes til befolkningen, som en felles park i glede og fritid.

– Vedlikeholdet må fortsette, slik at det ikke forslummes, sier hun.

Negativ samlingsplass

Daglig leder ved Stiftelsen Holmlia Nærmiljø, Øistein Flaten, stiller seg bak det som lokalpolitikeren sier.

– Vi er veldig fornøyd med at bydelspolitikere, Hanne Hodnebrug i dette tilfellet, ser problemet og griper fatt i dette. Det vi ser her nå er på en måte nettopp den type samlingssteder som vi ikke ønsker, når det er så tett som det er her, sier Flaten.

Han tar tak i det overgrodde plantelivet.

Øistein Flaten forteller også at søpppelkassene, som det for øvrig ikke er flertall av, til tider har vært overfulle. Flere søppeldunker er ønskelig. Som et resultat av forslummingen, mener Flaten at Lusetjern kan bli en samlingsplass for «uønskede elementer».

Ser på saken

Oslo sør skal ha satt av penger til nye prosjekter som blir til glede for alle.

– Men vi må klare å holden vedlike det som allerede er i orden, før vi begynner med noe nytt. Ting må henge sammen! Derfor har jeg tatt kontakt med Bydel Søndre Nordstrand og spurt hvem som har ansvar for vedlike-holdet. Jeg håper de kan få satt i gang med en opprydding så fort som mulig, sier Hanne Hodnebrug.

Når Nordstrands Blad tar kontakt med Friluftsetaten lover de å sjekke ut hvem som forvalter området.

Deretter skal de behandle saken og gi en tilbakemelding på hva som skjer med grøntområdene i Lusetjerndalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.