RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Lutvann er et mini-Jotunheimen


Førstkommende tirsdag kan NRK-seerne følge Christine Koht, programleder Anette Skafjeld og hunden Pippi på tur rundt Lutvann.
Førstkommende tirsdag kan NRK-seerne følge Christine Koht, programleder Anette Skafjeld og hunden Pippi på tur rundt Lutvann.
I neste episode av «Ut i naturen» på NRK skryter Christine Koht hemningsløst av Lutvann.

LUTVANN: Tirsdag 1. september skal det handle om Lutvann på NRK. Christine Koht tar med seerne på en rundtur rundt vannet sammen med programleder Anette Skafjeld fra Stovner.

I programmet forteller Christine Koht at Lutvann er en av hennes absolutte favoritturer.

– Tur er det beste jeg vet. Du kan si at det er den største hobbyen jeg har. Jeg gjør det så ofte jeg kan, og jeg er ute på tur nesten hver eneste dag, sier hun.

Fargerik programleder

Koht er kjent som en fargerik programleder, og mange kjenner henne fra «Jan Johansen: Jakten på den norske mannen» og «Koht i familien».

I «Ut i naturen» forteller Koht at hun er et ihuga turmenneske, som ofte er innom Turistforeningen for å få tips om nye turer. Sammen med samboer Pernille Rygg har hun hunden Pippi, som trenger sine daglige lufteturer.

Skogstur rundt Lutvann er blant favorittene. Derfor var hun ikke i tvil da hun skulle velge ut en turrute i Oslo eller Akershus.

– Dette er en av mine yndlingsturer. Den er cirka to timer, og selv om du er midt i Oslo, møter du nesten aldri et menneske. Helt fantastisk. I tillegg er det veldig vakkert. Et sted er det så nydelig utsikt. Det kan nesten minne om Jotunheimen. Ja, et mini-Jotunheimen, da, sier hun.

Viser elleve lokale turer

Det tradisjonsrike NRK- programmet «Ut i naturen» har to tirsdager i høst satset på å vise lokale turer. Det betyr at hvert distriktskontor har laget to programmer hver. Tirsdag førstkommende vises det elleve ulike nærturer på det samme klokkeslettet klokken 19.30.

For innbyggerne i Oslo og Akershus betyr det at de får være med Christine Koht på tur langs Lutvann.

Programleder Anette Skafjeld er selv oppvokst på Stovner, og synes det er hyggelig at Østmarka blir representert i «Ut i naturen» på denne nærturen.

– Formålet med disse programmene er å vise fine turer i nærmiljøet. En behøver ikke reise langt eller bestige høye fjell for å få en god naturopplevelse, sier hun.

– Dersom noen blir minnet på at det går an å ta t-banen til Haugerud for å ta en runde rundt Lutvann, har programmet lykkes. I tillegg får seerne et artig møte med tv-kjendisen Christine Koht som viser at tur er moro, i alle fall så lenge en ikke roter seg bort! sier Skafjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere