– Lykken er jorda rundt

Steffen Kristian Eide og Marianne Stokke sammen med barna Misha (4) og Teo (1 1/2). –

Steffen Kristian Eide og Marianne Stokke sammen med barna Misha (4) og Teo (1 1/2). –

1. august setter Steffen Kristian Eide (37), Marianne Stokke (37), Misha (4) og Teo (1 1/2) seg på flyet. Destinasjon: Jorden rundt på ett år.

Steffen Kristian Eide og Marianne Stokke sammen med barna Mischa (4) og Teo (1 1/2).

RØA: – I utgangspunktet var nok dette min drøm. Jeg har vært mye ute og reist, også over lengre perioder. For Marianne tok det nok litt lengre tid å vende seg til tanken, og til slutt være like klar for dette som meg, sier Eide.

– Inntrykket

Han var rundt 20 år og på rundreise i Asia da han, på vei hjem fra en bytur i Thailand, fikk se noe som skulle følge han videre i livet.

– Jeg så en far som satt i den gryende soloppgangen og så på sine to barn plaske rundt i vannet. Jeg husker jeg tenkte umiddelbart, "det der så utrolig deilig ut", sier Eide.

På plenen hjemme i Griniveien leker Misha og Teo. Misha gleder seg først og fremst til å besøke det hun kaller "Hello Kitty-land".

– Teo er for liten ennå, men Misha har funnet ut at "Hello Kitty", som hun er veldig glad i, kommer fra Japan og Tokyo, så hun er veldig spent, smiler Eide.

– Hun har også sagt gledestrålende til barna i barnehagen at vi skal til "Hello Kitty-land, ler Stokke.

– Sortering og pakking

1. august går startskuddet for familien Eide/Stokkes store reise, og de har allerede begynt å sortere sakene.

– Vi har funnet ut at vi har mye vi ikke trenger, såpass ærlige kan vi være. I dag var det faktisk noen innom her som tok bilder av leiligheten slik at den kan legges ut for leie. Jeg tror dette blir mer og mer virkelig for oss ettersom dagene og ukene går, og vi gleder oss veldig, sier Eide.

Selv om familien ikke ønsker en fullbooket reiseplan før de drar har de noen flyreiser og bosteder klare. 1. august klokken 07.50 går turen til London og deretter videre til Canada og Vancouver.

– Marianne studerte ved Hornby Island og hadde derfor veldig lyst til å dra tilbake dit og den var jeg selvsagt med på. Det blir en deilig start på turen, som 15. oktober går videre med fly fra Vancouver til Tokyo, sier Eide.

– Maldivene?

Familien skal være 14 dager i Japan før reisen bringer dem videre til Bangkok.

– Vi skal være i Asia frem til 1. april og har leid hus de første to månedene i Thailand. På planen her står blant annet Kambodsja, Vietnam, Australia og New Zealand, men vi holder diverse alternativer åpne. I går snakket vi om Maldivene, sier Eide.

– Det må legges til at med to små barn er vi veldig opptatt av sikkerhet og vi vil kun gjøre det vi føler oss komfortable med. Vi ser hele tiden an formen til barna og passer på avstand til sykehus hvis noe skulle skje, sier Marianne.

På terrassen i Piemonte

Så, første april går turen videre til Italia og Roma med kurs for en bondegård eller vingård.

– Her betyr stedet mer for oss enn lokasjonen. Vi har snakket om Piemonte og håper vi finner et egnet sted der både for barna og for oss. En bondegård med noen dyr hadde jo vært morsomt, sier Eide.

Med en slik reise foran dere, kan dere si noe om hva dere gleder dere mest til?

– Det er litt vanskelig å si, det er så mye vi gleder oss til, men dette med å ha total frihet til velge selv og oppleve nye steder i vårt tempo blir fantastisk, sier Stokke.

– De gangene Marianne og jeg har satt og ned for å titte på alternativer over et glass vin vil jeg gjerne trekke frem. Det har vært så koselig og spennende. Jeg gleder meg til roen og det å bare kunne nyte, smiler Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag