RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Lyn nesten solgt til investorer fra Dubai


Arabiske investorer har hjulpet flere europeiske fotballklubber til suksess de siste årene. Lyns fotballmagasin forteller i dag historien om hvordan Lyn holdt på å bli solgt til Dubai.
Arabiske investorer har hjulpet flere europeiske fotballklubber til suksess de siste årene. Lyns fotballmagasin forteller i dag historien om hvordan Lyn holdt på å bli solgt til Dubai. Foto: ARKIVFOTO
Midt i Lyns pengekrise i 2009 holdt klubben på å bli solgt til rike investorer fra Dubai.

OSLO: Det var da Atle Brynestad trakk seg ut av Lyn i 2009 at investorer fra nyrike Dubai holdt på overta klubben.

Historien avsløres i siste utgave av LFM, Lyns fotballmagasin, som kommer i salg under kveldens 4. divisjonskamp på Frogner stadion.

Kontrasten er stor til hva som kunne vært dersom araberne hadde kommet i mål med sine oppkjøpsplaner. Da kunne Lyn fort ha spilt eliteseriefotball på Ullevaal stadion fremdeles.

Del på Facebook

Attraktiv klubb

Da Lyn-kassen var tom og klubben jaktet på nye investorer, var Lyn nemlig en attraktiv klubb for rike investorer.

«En tradisjonsrik hovedstadsklubb i et rikt nordeuropeisk land, med landslagsarenaen som hjemmebane, det var selvsagt interessant», skriver LFM.

– Involvert i annen klubb

Lyn fikk mange henvendelser fra både seriøse og mindre seriøse aktører i denne perioden. Derfor tok man det med en klype salt også da mellommenn kunne fortelle om interesse fra Dubai.

Men ifølge LFM mente investorene i Dubai alvor og var allerede involvert i en annen europeisk fotballklubb. Det gjorde at representanter fra Lyn satte seg på flyet til Emiratene.

Dramatisk møte

I Dubai skal Lyn-delegasjonen ha møtt både investorene og de nigerianske mellommenene. Stemningen var lenge positiv og hyggelig, men ifølge LFM dukket det opp problemer senere i møtet.

Det var nemlig enighet om hvor stor andel av kjøpesummen mellommenene skulle ha. Men de ulike mellommennene begynte å krangle om fordelingen av sin andel.

«Den gode tonen ble avløst av munnhuggeri og never som smalt i bordet. Stemningen var ikke bare trykket eller pinlig. Den var ubehagelig», skriver LFM om situasjonen.

Ingen avklaring

Lyn-delegasjonen skal ha forlatt møtet med beskjed om at de var klare til å gjennomføre handelen så snart mellommennene var blitt enige. Men det trakk ut i tid.

Ifølge LFM kontaktet alle de tre mellommennene Lyn hver for seg og lovet å lande avtalen dersom Lyn droppet de andre to. Men Lyn-ledelsen insisterte på å gjennomføre handelen som den opprinnelig var avtalt.

Uten kontrakt i bagasjen, vendte Lyn-delegasjonen tilbake til Norge. Ifølge LFM var sa de seg villige til å komme tilbake så fort de fikk en bekreftelse på at mellommennene var klarte til å sluttføre avtalen.

Konkurs

Men en slik bekreftelse kom aldri. Dermed fikk ikke Lyn sine ønskede Dubai-millioner, og klubben gikk som kjent konkurs påfølgende sommer.

Dermed må vi fortsatt vente på de første arabiske investorene i norsk fotball. Og Lyn spiller 4. divisjon på Frogner stadion i stedet for tippeligafotball.

I kveld tar Lyn imot Øvrevoll/Hosle til årets tredje hjemmekamp. Her kan man også kjøpe Lyns fotballmagasin og lese hele historien om Dubai – og flørten med en annen investor som også gikk i vasken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere