*Nettavisen* Nyheter.

– Lyn nesten solgt til investorer fra Dubai

Arabiske investorer har hjulpet flere europeiske fotballklubber til suksess de siste årene. Lyns fotballmagasin forteller i dag historien om hvordan Lyn holdt på å bli solgt til Dubai. Foto: ARKIVFOTO

Midt i Lyns pengekrise i 2009 holdt klubben på å bli solgt til rike investorer fra Dubai.

OSLO: Det var da Atle Brynestad trakk seg ut av Lyn i 2009 at investorer fra nyrike Dubai holdt på overta klubben.

Historien avsløres i siste utgave av LFM, Lyns fotballmagasin, som kommer i salg under kveldens 4. divisjonskamp på Frogner stadion.

Kontrasten er stor til hva som kunne vært dersom araberne hadde kommet i mål med sine oppkjøpsplaner. Da kunne Lyn fort ha spilt eliteseriefotball på Ullevaal stadion fremdeles.

Del på Facebook

Attraktiv klubb

Da Lyn-kassen var tom og klubben jaktet på nye investorer, var Lyn nemlig en attraktiv klubb for rike investorer.

«En tradisjonsrik hovedstadsklubb i et rikt nordeuropeisk land, med landslagsarenaen som hjemmebane, det var selvsagt interessant», skriver LFM.

– Involvert i annen klubb

Lyn fikk mange henvendelser fra både seriøse og mindre seriøse aktører i denne perioden. Derfor tok man det med en klype salt også da mellommenn kunne fortelle om interesse fra Dubai.

Men ifølge LFM mente investorene i Dubai alvor og var allerede involvert i en annen europeisk fotballklubb. Det gjorde at representanter fra Lyn satte seg på flyet til Emiratene.

Dramatisk møte

I Dubai skal Lyn-delegasjonen ha møtt både investorene og de nigerianske mellommenene. Stemningen var lenge positiv og hyggelig, men ifølge LFM dukket det opp problemer senere i møtet.

Det var nemlig enighet om hvor stor andel av kjøpesummen mellommenene skulle ha. Men de ulike mellommennene begynte å krangle om fordelingen av sin andel.

«Den gode tonen ble avløst av munnhuggeri og never som smalt i bordet. Stemningen var ikke bare trykket eller pinlig. Den var ubehagelig», skriver LFM om situasjonen.

Ingen avklaring

Lyn-delegasjonen skal ha forlatt møtet med beskjed om at de var klare til å gjennomføre handelen så snart mellommennene var blitt enige. Men det trakk ut i tid.

Ifølge LFM kontaktet alle de tre mellommennene Lyn hver for seg og lovet å lande avtalen dersom Lyn droppet de andre to. Men Lyn-ledelsen insisterte på å gjennomføre handelen som den opprinnelig var avtalt.

Uten kontrakt i bagasjen, vendte Lyn-delegasjonen tilbake til Norge. Ifølge LFM var sa de seg villige til å komme tilbake så fort de fikk en bekreftelse på at mellommennene var klarte til å sluttføre avtalen.

Konkurs

Men en slik bekreftelse kom aldri. Dermed fikk ikke Lyn sine ønskede Dubai-millioner, og klubben gikk som kjent konkurs påfølgende sommer.

Dermed må vi fortsatt vente på de første arabiske investorene i norsk fotball. Og Lyn spiller 4. divisjon på Frogner stadion i stedet for tippeligafotball.

I kveld tar Lyn imot Øvrevoll/Hosle til årets tredje hjemmekamp. Her kan man også kjøpe Lyns fotballmagasin og lese hele historien om Dubai – og flørten med en annen investor som også gikk i vasken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.