Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må bygge skole på Sagene nå!

Jørgen Foss i Sagene Ap mener tiden er overmoden for å finne en egnet skoletomt i den nordlige delen av Bydel Sagene. – Den bør ligge et sted innen trekanten Nordpolen, Bjølsen og Nydalen. Gjerne her på Priortomta i Sandakerveien 99B, mener Foss.
Jørgen Foss i Sagene Ap mener tiden er overmoden for å finne en egnet skoletomt i den nordlige delen av Bydel Sagene. – Den bør ligge et sted innen trekanten Nordpolen, Bjølsen og Nydalen. Gjerne her på Priortomta i Sandakerveien 99B, mener Foss.
Sandaker skole er full når den står ferdig om to år. Bydel Sagene trenger enda en ny skole - og det raskt, mener Jørgen Foss i Arbeiderpartiet.

SAGENE: – Byrådet må snarest kjøpe en tomt, slik at vi kan bygge Oskar Braatens skole, sier Foss til Østkantavisa.

Østkantavisa skrev sist uke om barn som blir splittet opp og ikke får gå på nærskolen sin. Ifølge bydelspolitikeren er skolesituasjonen i bydelen svært kritisk.

LES SAKEN: Barna deres splittes på ulike skoler

Lilleborg og Sagene skoler er fulle, mens Bjølsen har noe ledig kapasitet. 6-åringene tvinges vekk fra nærskolen og dermed nærmiljøet. Særlig prekær er situasjonen på Lilleborg, ifølge Eyvind Dahl.

Må si nei

– I klassene som begynte nå, kunne vi ta inn 60 elever. 38 fra vårt eget inntaktsområde måtte avvises. Så fikk vi 20 som søkte seg hit fra andre inntaksområder, slik at vi måtte avvise 58. Til neste år blir sikkert tallene høyere, sier rektoren.

LES OGSÅ: Skal vurdere tomter

Dahl regner med at nye Sandaker skole vil dempe presset noe i 2012. Likevel vil det melde seg for enda en skole, mener Dahl.

– Jeg er ganske sikker på at Sandaker skole ikke er nok. Det vil nok trengs enda en skole i området, sier han.

Foss er skremt over at så mange barn ikke får gå på sin egentlige skole. «Overskuddet» på Lilleborg havner i steden på Bjølsen. Ifølge rektor Arild Lillehagen er 26 av totalt 93 førsteklassinger i høst tilhørende Lilleborg.

– Jeg kan ikke lenger sitte og se på at barn ikke får lov å gå på nærskolen sin. Situasjonen er ekstrem. Sandaker er alt sprengt når den er ferdig i 2012. Vi trenger en ny skole nå, sier Foss.

– Men dette er da Utdanningsetatens ansvar, ikke bydelens?

– Jo, men det er våre barn og de føler vi et ansvar for. Nå ser vi at barnemiljøer blir ødelagt. Særlig ille er det at søsken splittes opp, sier Ap-politikeren.

Rektoren synes ikke det er artig å si nei til sine «egne» elever.

– Det er ganske trist. Mange har jo vært sikker på at de skulle begynne her på Lilleborg. Vi har avvist barn som har søsken på skolen fra før. Man kan tenke seg at dette har konsekvenser for nærmiljøet, sier Dahl.

Tomter må kjøpes

Foss frykter at bydelen nå får altfor mange beboere i forhold til skolekapasitet. Han ramser opp gigantprosjekter som innebærer tusenvis av nye beboere på få år. Ap-politikeren roper varsku.

– Du har svære byggeprosjekter som Lilleborg fabrikker, Sagene Panorama, Idun fabrikker, Grefsen stasjonsby. Det blir betraktelig flere barn i bydelen. Hvor skal alle disse barna gå på skole? Vi er allerede på etterskudd, sier han.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!