*Nettavisen* Nyheter.

– Må få igjen en juniorklubb på Bjørndal

Nina Tveit, leder av frivilligsentralen på Bjørndal, er bekymret over at det ikke er noe juniorklubb-tilbud på Bjørndal. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

De unge på Bjørndal hadde en juniorklubb på Seterbråten. Den ble nedlagt, og det bekymrer Nina Tveit som er leder av Bjørndal Frivilligsentral.

BJØRNDAL: På forrige BU-møte spurte Liv Jorunn Eriksen (SV) om hva som har skjedd etter nedleggelse av Seterbråten-klubben.

Del på Facebook

På møtet sist uke ble hun fulgt opp av Nina Tveit som uttrykte stor bekymring for at Bjørndal ikke har noe samlingssted for de yngste. Både barn og foreldre er redd når juniorene skal til Mortensrud-klubben.

– Vi hadde jo en juniorklubb på Seterbråten skole, men den ble dessverre nedlagt, sier Tveit.

– I følge administrasjonen i Bydel Søndre Nordstrand var hovedårsaken at lokalitetene på Seterbråten skole ikke kunne benyttes lenger. Barna ble da oppfordret til å bruke tilbudet på Mortensrud Aktivitetshus. Administrasjonen i Bydel Søndre Nordstrand hevder at flere av de faste brukerne av Seterbråten har benyttet tilbudet på Mortensrud, men jeg stiller meg undrende til om dette er flertallet, sier lederen av frivilligsentralen.

Bjørndal Frivilligsentral har nemlig blitt kontaktet av flere foreldre som forteller at barna deres ikke tør å benytte tilbudet på Mortensrud p.g.a. episoder med det de oppfatter som truende oppførsel.

– På vegne av disse foreldrene og lokalmiljøet på Bjørndal ber vi Bydel Søndre Nordstrand om å finne en løsning slik at vi igjen kan få på plass en Juniorklubb her på Bjørndal, sier Tveit.

– Bjørndal har på kort tid utviklet seg til å bli et flerkulturelt samfunn, og har derfor et stort behov for forebyggende tiltak som en juniorklubb. Gjennom juniorklubben vil barn og unge få muligheten til allsidig personlig utvikling. Man vil også kunne være med på å skape positive holdninger og således sikre at Bjørndal utvikler seg til å bli et flerkulturelt samfunn basert på gjensidig toleranse og respekt.

– Bjørndal Frivilligsentral deltar gjerne på møte med Bydel Søndre Nordstrand og skolene for å finne en tilfredsstillende løsning, sier Nina Tveit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag