– Må finne min plass

For to uker siden begynte Eigil Morvik sin prostegjerning i Søndre Aker. Søndag innsettes han av biskopen i Bøler kirke.

SØNDRE AKER/BØLER: I midten av juni takket Tore Kopperud for seg som prost for våre kirker. Uken etter ble det klart hvem som skulle bli hans etterfølger, 1. september hadde Eigil Morvik sin første dag på jobb – da under kirkejubileet i Klemetsrud – og nå til søndag skal han knele for biskop og hele prostiet i Bøler kirke.

– Like mye prost over alt

– Det har skjedd mye med prosterollen de siste årene, og jeg må forsøke å finne min plass slik at jeg kan tjene alle menighetene i prostiet, sier Morvik.
– Om jeg får min kontorplass i Bøler, betyr ikke det at jeg skal være mer knyttet til denne kirken enn de øvrige. Jeg skal være like mye prost og prest her som i Holmlia og Nordstrand. Arbeidet blir å veksle mellom å være leder og prest i og for alle kirkene. Eigil Morvik vil ikke bo i prostiet, men pendle fra og til Asker.
– Til uken får jeg min nye el-bil, så da skal det gå greit, sier han.
Innsettelsen søndag blir en høytidelighet.
– Det er jo slik at biskopen forestår denne handlingen, og allerede fra denne dagen skal jeg ha representanter for alle de jeg skal samarbeide med rundt meg. Prostirådleder, kirkeforvalter, leder av fellesrådet, sogneprest Dag Auli her i Bøler og diakon i Nordstrand skal stå rundt meg.
Selv har ikke Morvik helt regi på innsettelsen.
– Men jeg vet at det blir en kombinasjon av det høytidelige og mye sang og musikk. Og mange av menighetene skal bidra. Og så skal vi bli kjent med hverandre ved kirkekaffen her etterpå.

Det store mangfoldet

– Da jeg søkte meg hit til denne store delen av Oslo, gjorde jeg meg mange tanker om det store mangfoldet. Her er store kulturspenn, og jeg gleder meg til å få oppleve det. Oppgaven blir bare å finne ut hvordan både jeg og vi skal klare å møte hverandre, og ta del i det vi har til felles.
Den nye prosten vil selvfølgelig gjerne ha flest mulig i kirkerommet på søndag.
– Og det er hyggelig når mange kommer på søndagsgudstjenestene. Men det er ikke bare på søndagene vi skal samles. Det er flere hverdager eller søndager i uken, og vi må lære oss å bruke alle de møteplasser som finnes. Sosiale medier kan være like gode som de fysiske møteplassene som er i kirkene, sier prosten.
– Oppgaven er å kommunisere med dagens samfunn. Mange er ensomme, og for disse kan kanskje hjelpen være å ha en lettvint måte å ha kontakt på.
– Jeg er kjempespent på søndagen, og håper mange vil komme slik at vi kan bli kjent med hverandre. Så får vi etterpå finne ut hvordan vi best kan holde kontakt, og hvordan vi kan ha felles glede av hverandre. Alle har vi mye å lære.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.