RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må ha respekt for de som vil oppdra barna selv


Afshan Rafiq (H). ARKIVFOTO: Camilla Svendsen
Afshan Rafiq (H). ARKIVFOTO: Camilla Svendsen
Afshan Rafiq (H) avviser kritikken fra SV.

HØYBRÅTEN: – Dette er en kritikk uten rot i virkeligheten. Vi hadde en positiv utvikling da vi satt i regjering fra 2001-2005, hvor vi blant annet innførte fireårskontroll med språkkartlegging på helsestasjonene. Etter kontrollen får de barna som trenger språkstimulering barnehageplass, sier stortingskandidat Afshan Rafiq (H).

Hun legger vekt på målrettede tiltak framfor barnehageplass til alle.

– Når det gjelder makspris, hadde vi en mye bedre løsning før, hvor prisen var inntektsbasert. Maksprisen er usosial. Vår løsning hvor foreldre med høy inntekt betaler mer enn de med lav inntekt er mer rettferdig, sier Rafiq.

Hun mener andre generasjons innvandrere generelt er flinke til å sende barna sine i barnehagen.

– Så er det noen som ikke gjør det, enten fordi de ikke ser behovet, eller av økonomiske årsaker. Da har vi tiltak som språkkartlegging, språkopplæring og gratis kjernetid, sier Rafiq.

– Men dere vil altså ikke fjerne kontantstøtten?

– Nei, vi mener det er viktig med valgfrihet. Vi tror ikke tradisjonen med at foreldre tar vare på barna sine de første årene vil falle bort selv om vi fjerner kontantstøtten. Vi må ha respekt for foreldre som vil oppdra barna sine selv, sier Rafiq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere