*Nettavisen* Nyheter.

– Må ikke bli et luftslott!

– TA DET BESTE FRA Alle: Arbeiderartipolitiker på Alna, Knut Røli i midten, under åpning av utstilling for Idékonkurransen for Furuset. Foto: FOTO: VIDAR NORENG

I går åpnet utstillingen som viser hva 14 arkitekter tenker om fremtiden på Furuset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle forslagene kan sees på Furuset senter frem til 18. januar. Foto: FOTO: ELLEN INGEBORG WILLADSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Furusets fremtid engasjerer, mange var møtt frem. Foto: FOTO: ELLEN INGEBORG WILLADSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Arvid Berg Hansen , byråd Bård Folke Fredriksen og Knut Røli. Foto: FOTO: ELLEN INGEBORG WILLADSEN

FURUSET: Det var stinn brakke på Furuset senter, da byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen åpnet utstlling av innkomne forslag til idékonkurranse for Furuset.

Lokalavisen har tidligere skrevet om konkurransen, som ble lansert i september. Innleveringsfrist for forsalg var lille julaften.

Les mer om saken her: Idékonkurranse for Furuset

Helhetlig

BU-leder i Bydel Alna, Knut Røli var tilstede på åpningen:

– Jeg har ikke rukket å finstudere forslagene, men heller sett dem noe overflatisk. Bydelsutvalget kommer til å be om en separat omvisning, med noen i PBE som kjenner forslagene godt, og sammen med Vidar Noreng og bydelsdirektør Knut Kjeldstadli, som vi føler er våre folk i juryen, sier Røli.

Han synes det er spennende at dette er en plan for et helt område.

– Ofte får vi i BU reguleringsssakene stykkeis og delt. Det er nettopp helhelten i dette som er viktig, sier Røli.

Luftslott

BU-lederen trekker frem ass.regiondirektør Tore Olsen Pran i Husbanken sine kommentarer under åpnigen om at det er vesentlig at dette ikke blir et luftslott.

– Man kommer til å kåre en eller to vinnere av disse forslagene, men det er jo ikke dermed sagt at det blir realisert. Det viktigste er å ta det beste fra alle, mener Røli.

Han trekker frem arkitektkonkurranser på Haugerud og Romsås:

– Det er fort gjort at dette blir et luftslott. Det håper jeg ikke. Jeg er spent på om det er et marked for dette. Kommunen vil jo bidra med noe, det er snakk om sykehjemmet og skolen, men vi må jo ha aktører til resten, sier Røli.

Langt perspektiv

Han understreker behovet for et godt samarbeid med dem som allerede bor på Furuse. Vi må ikke ødelegge det gode miljøet som er iferd med å etableres der. Vi kan ikke klaste inn haug med blokker sånn helt uten videre.

– Utifra det lille jeg har sett av forslagenen er det jo veldig spennende med det lokket over E6 i skjæringa, som noen hadde foreslått. Juryen

Han understreker uansett det lange perspektivet.

– Det er de som er unge i dag som får oppleve dette. Vi som er over 50 får nok ikke sette dette. Bare se på Ensjø-byen. Jeg satt i BU i bydel Helsfyr-Sinsen. Vi hadde de reguleringsplanene oppe til behandling for 12 år siden. De er ikke ferdige ennå. Prtosesser som dette tar tid, avslutter han.

Konkurransen gjennomføres som et samarbeid mellom Husbanken, OBOS, Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Plan- og bygningsetaten, Samferdselsetaten, Vann- og avløpsetaten, FutureBuilt og Bydel Alna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.