RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må ikke glemme Mosseveitunnelen


I mange år har Odd Einar Dørum kjempet for Mosseveien i tunnel. Nå er han redd for at den blir glemt.
I mange år har Odd Einar Dørum kjempet for Mosseveien i tunnel. Nå er han redd for at den blir glemt. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
– Mosseveitunnel har vi sloss for i mange år. Nå må den ikke glemmes.

Nordstrand: Så lenge Odd Einar Dørum var aktiv Venstre-politiker, var han blant mye annet opptatt av Mosseveien.

– Tenk om den hadde blitt realisert tidlig på -70-tallet da det først ble kjempet for den. Da hadde vi nå virkelig kunnet få glede av Fjordbyen.

Vi står med Dørum på gangbroen over Mosseveien ved Nordstrandveien en tidlig morgen. Trafikken går tett under – bare med avbrekk når rødlyset sperrer trafikken.

– Mosseveien er jo som en barriere mot fjorden, og vi får ingen ordentlig fjordby om Mosseveien i dagens form skal være en effektiv sperre. Vi snakker jo om vår Frognerstranda.

Tar penger

– Vi har jo en gjøkunge i Oslo-bildet når det gjelder penger og veiprosjekter. Økern – Sinsen spiser foreløpig av den store potten, mer enn budsjettert, og det går ut over andre prosjekter, sier Dørum.

– Det skal betales på Bjørvik-prosjektet, og videre på planen, og da snakker vi Oslo-pakke 3, står Manglerudtunnel, E 18 på andre siden av byen og kollektivsatsing. Derfor føler jeg uro for Mosseveien. Hva kommer med i neste runde? Mosseveien har jo vært vurdert som et OPS-prosjekt (offentlig og privat samarbeid.)

Valg

– Neste år er det valg, og da må vi ha klare føringer på bordet, sier Dørum.

Mosseveien har vært valgkampsak en rekke ganger.

– Denne veistrekningen har det vært kjempet for i flere tiår, og den kampen må ikke gis opp. Blir det gitt slipp på den nå, mister vi alt som det har vært jobbet for. Mosseveitunnelen kan ikke skrinlegges. Og den er absolutt aktuell å få frem igjen i lyset nå når det er fokus på Bjørvikatunnelene og videre atkomst til Sjursøya og Ormsund.

–Det må være en helhet i bildet på denne siden av fjorden. Det er jo så mange planer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere