Gå til sidens hovedinnhold

– Må ikke godta alt

– Korsvoll Idrettslag gjør mye bra for barn og unge i lokalmiljøet, men det betyr ikke at nærmiljøet uten videre må godta alle deres forslag, sier Ressursgruppen og Øystein Dørum.

KORSVOLL: – Korsvoll håndballgruppes leder Knut Lundin har helt rett i at alle vi som er aktive i Korsvoll Idrettslag – KIL – bidrar til å skape et godt oppvekstmiljø på Korsvoll. Men dette er ikke ensbetydende med at klubben dermed må gis carte blanche til alt den måtte ønske! Det må i et nærmiljø gis tilstrekkelig plass til den uorganiserte aktiviteten og det må selvfølgelig også tas hensyn til trafikale og bygningsmessige forhold, ifølge Ressursgruppen og Øystein Dørum, som nå svarer på Korsvoll Håndballgruppes uttalelser til Nab.no forrige torsdag (og i gårdsdagens papirutgave).

SE OGSÅ BILDESERIE HER!

Inn i konteksten

– Lundin har helt rett i at banen ved skolen brukes lite. Men nettopp dette innspillet illustrerer godt ett av våre sentrale poeng i denne prosessen; nemlig at tiltaket må settes inn i en videre kontekst. Dersom bygging av hall på Korsvollbanen medfører at det må spilles regulære seriekamper på skolen fra klokken fem til klokken åtte fire kvelder i uken, antar jeg at naboene i Peder Ankers vei og Øvre Langås vei også ønsker å bli involvert.

Burde vært flere utredninger

– Jeg skjønner at håndballgruppa mener at situasjonen blir mye bedre med egen hall. Og jeg skjønner likeledes at Lundin ønsker å legge lokaliseringsdebatten død. Han har rett i at forslaget om å si nei til plassering på Korsvollbanen ble nedstemt på KILs årsmøte. Men spørsmålet om alternative plasseringer har aldri vært gjenstand for noen nærmere utredning/avveiing der alle relevante hensyn har vært trukket inn. Mye tyder på at lokalisering på Korsvollbanen vil innebære så mange kompromisser at det samlet sett vil bli en dyr og ikke særlig god løsning. Men Ressursgruppen forholder seg til at det jobbes med en løsning her, og vil fortsette å arbeide for at denne blir best mulig – også for det store flertall i nærmiljøet som ikke spiller håndball, avslutter Dørum.

LES OGSÅ: Dørum: - Slukt av "nye" Korsvollhallen

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene