RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade barn ved Grefsen barneskole i samlingssalen forrige uke. Salen/gymsalen forsvinner i den forestående byggeprosessen.
Glade barn ved Grefsen barneskole i samlingssalen forrige uke. Salen/gymsalen forsvinner i den forestående byggeprosessen. Foto: Foto: Kristin Haga

– Må jo få samle seg!

Skolebyggene er i endring. I Rådhuset ligger nå flere forslag til forbedringer. Og Grefsen barneskole vil bidra i prosessen.

GREFSEN: I forrige uke skrev vi om bred støtte fra skoleparter, idrett og kultur og lokalpolitikere til ekstra «samlingsbygg» på 200 kvadratmeter til den planlagte flerbrukshallen på idrettsbanen ved etter hvert «nye» Grefsen Barneskole. Og timingen for innspillet til de sentrale politikerne kunne knapt vært bedre. Standardisering og forbedring av skolebygg skal behandles i bystyrets kultur- og utdanningskomité neste onsdag.

På komiteens bord ligger blant annet en rapport fra konsulentfirma, som har gjennomgått kommunens rutiner og normer ved investeringer i totalrehabiliteringsprosjekt og nye skolebygg.

Rom, glass og plass

Byrådet går inn for å standardisere utbyggingen av kommunale skoler, samt barnehager og sykehjem, men åpner likevel for at skolenes driftsstyrer selv skal vedta romfordelingen i undervisningsarealene – særlig med tanke på valg av baseundervisning eller ikke. Mer transparente bygg – mer glass – skal forebygge mobbing og fremme lærersamarbeid. I tillegg foreslås lærerarbeidsplassene lagt til elevenes hjemmeområder. Men et generelt tilleggsareal på 200 kvadratmeter for nye og totalrehabilitere skoler er ikke byrådet med på.

Grefsen er med

– Og det selv om Utdanningsetaten og konsulentrapporten minimum anbefaler dette – og også Kommunalt Foreldreutvalg, forteller Erik Skei fra Grefsen FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg).

– Vi fremmet en gjennomgang av normen og en økning på nettopp 200 kvadrat overfor komiteen for snart to år siden – basert på lokale erfaringer. Men vårt forslag om tilleggsbygg på idrettsbanen er også forankret i viktigheten av et samlingsareal på skolene.

Sal, men ikke i hall

– I byrådssaken er flerbrukshallene nevnt som samlingsrom der det ikke er gymsaler eller aulaer, en utilstrekkelig løsning. Bygger man skoler for 800 elever, må andre samlingsarealer også standardiseres – samlingsarealer som kan fungere også for frivillig virksomhet, sier Skei, som nylig var til deputasjon på Rådhuset for å fremme behovet for en samlingssal på Grefsen og «generelle prinsipper» i forkant av komitébehandlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere