– Må jo lagre bøkene et sted

tusenvis: Lions Club avd. Berg har lagret tusenvis av bøker inne i fjellet på Bakkehaugen, og vil gjerne beholde lokalene, fra venstre Henning Stene og Harald Eikeland.

tusenvis: Lions Club avd. Berg har lagret tusenvis av bøker inne i fjellet på Bakkehaugen, og vil gjerne beholde lokalene, fra venstre Henning Stene og Harald Eikeland. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

I Sivilforsvarets gamle anlegg på Bakkehaugen har Lions lagret tusenvis av bøker. – Uten disse lokalene blir det veldig vanskelig å arrangere bokmarked, ifølge Lions Clubs Harald Eikeland.

kontor: Lokalene har også “kontor” - fra venstre: Harald Eikeland og Henning Stene fra Lions Club avd. Berg. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

TÅSEN: Sammen med Henning Stene tar de i mot avisen inne i det toetasjers tidligere tilfluktsrommet i fjellet på Bakkehaugen, med både innlagt vann og toaletter.

Lions Club (Berg) disponerer førsteetasjen, på opp mot 200 kvadratmeter, og hvor kasse på kasse er oppstablet med små og store bokskatter.

Les også: Sivilforsvarets fjellanlegg til salgs

Og under Lions Club Bergs forrige bokmarked i november, og på 37. året, var ikke mindre enn nesten 40.000 bøker var til salgs.

Kan bli kroken på døra

– Vi antar at bokmarkedet er landets største, og også vår viktigste inntektskilde. Alle inntektene fra markedet går rett til blant annet støtte til idrettslag, korps, aktiviteter for eldre, og senest 50.000,- til bil til «Operasjon Ved». Og innemellom bokmarkedene må vi jo ha et sted å samle alle bøkene. Vi har skjønt at det er en prosess på gang i forhold til videre skjebne til Sivilforsvarets gamle anlegg rundt omkring, sier Harald Eikeland og Henning Stene.

– Men vi håper inderlig at vi kan fortsette å låne dette tidligere tilfluktsanlegget. Uten muligheten til å lagre bøkene her, kan det fort bety kroken på døra for våre bokmarkedene, sier Eikeland og Stene.

Les også: Sivilforsvarets fjellanlegg til salgs

Låner lokalene - betaler strøm

Lions har så langt fått låne anlegget gratis av Sivilforsvaret siden 2000, mot at de holder lokalene i nogenlunde god stand. Lions står også for delvis oppvarming av lokalene - klubben dekker strømregningne.

– Vi venter nå i spenning på hva som skjer i den videre prosessen med Sivilforsvarets avvikling av anleggene. Per i dag har vi seks måneders leiekontrakt av gangen, men vi ønsker jo gjerne mer forutsigbarhet om leieforholdet. Så langt har vi hatt et utmerket samarbeid med Sivilforsvaret, og håper på å få et tilsvarende med Oslo Kommune, dersom de overtar. ifølge Eikeland og Stene.

Les også: Sivilforsvarets fjellanlegg til salgs

Bydelen regner med å bli kontaktet

– Dersom kommunen overtar anleggene, bør de først og fremst stilles til rådighet for kommunens og bydelenes behov, ifølge spesialkonsulent i Nordre Aker, Knut Hammervold.

– Bakkehaugen er nevnt, i tillegg er blant annet «Tyskertoppen» på Havnajordet, 600 kvm, ikke i bruk, og Myrerskogveien er også et stort anlegg, allerede innredet til bl.a. skytebane for en jeger og fiskeforening. I tillegg et stort anlegg på nærmere 1000 kvadrameter i Grefsenkollveien. Vi går ut fra at kommunen undersøker med bydelene om eventuelle interesser for framtidig bruk av anleggene, sier Hammervold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.