RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må ordne opp i TT-kaoset


Ingrid Balterzen (Rødt).
Ingrid Balterzen (Rødt). Foto: FOTO: Arkiv
– Byrådet må ta ansvar for situasjonen, og ikke bare håpe at det ordner seg av seg selv, sier Ingrid Baltzersen, bystyrerepresentant for Rødt.

OSLO: Etter omlegging ved årsskiftet har det vært kaos i TT-kjøringen, og mange har kommet alt for sent til arbeid og skole.

LES SAKEN: Totalt kaos for ny TT-kjøring

– Det ble lovet at endringene i TT-transporten og mer samkjøring ikke skulle føre til vesentlige ulemper for brukerne, men det løftet har ikke byrådet klart å holde, sier Ingrid Baltzersen, bystyrerepresentant for Rødt.

Ikke upålitelige

– Det er sterkt fokus på at flere med funksjonshemminger skal kunne komme seg i arbeid. Oslo kommune må gjøre sitt for at det skal gå så greit som mulig, og ikke bidra til at arbeidstakere med funksjonshemminger skal bli sett på som upålitelige ansatte fordi de ikke kommer i tide til jobb.

– For å skape ro foreslår vi at brukerne i en overgangsperiode kan bestille transport direkte selv. Oslo kommune må også refundere tapt arbeidsfortjeneste. Byrådet må ordne opp i TT-kaoset, avslutter Baltzersen.

Forslag til bystyret

Ingrid Baltzersen, på vegne av Rødt, fremmer følgende forslag til bystyrevedtak:

  • I en overgangsperiode fram til det er etablert rutiner som viser seg å fungere kan brukerne få bestille transport direkte.
  • Oslo kommune må refundere tapt arbeidsfortjeneste for arbeidstakere som ikke har kommet på jobb i tide på grunn av rotet.
  • Det må sørges for at leverandør har klare frister for levering og henting slik at TT-brukere er garantert å komme tidsnok til jobb og skole.
  • Det må videre stilles krav til leverandør om at de som kjører skal ha god lokalkunnskap og kjennskap til Oslo kommunes geografi.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere