– Må satse på spesialforretningene

Jorid Fjeld i Valkyrien Kaffe og tehus satser på få bli i Vinkelgården i mange flere år sammen med andre spesialforretninger.

Jorid Fjeld i Valkyrien Kaffe og tehus satser på få bli i Vinkelgården i mange flere år sammen med andre spesialforretninger. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Fremtiden er uviss for leietagere i Vinkelgården, men Jorid Fjeld i Valkyrien Kaffe og Tehus har en bønn til Christian Ringnes.

MAJORSTUEN: – Jeg håper Ringnes vil satse på oss, vi små nisjebutikkene, sier Jorid Fjeld som er født inn i kaffebransjen.

Den daglige lederen i Vinkelgården Kaffe og tehus (eksistert siden gårdens opprinnelse fra 1941, journ.anm.) har en bønn til gårdeieren, eienedomsspar As med Christian Ringnes bak roret.

– Vi vil ikke bare ha 7-Eleven og kjeder her. Få inn slakter og fiskebutikk, sats på de små spesialforrretningene, oppfordrer Fjeld som får støtte av de andre leietagerne på gateplan.

Spøkelsesgård

Eiendomsspar AS tar over «spøkelsesgården», det er det de gjenværende butikkeierne kaller den, i oktober. Planene om et kjøpesenter, og uvissheten for de som er igjen i første etasje, Urmaker, Helskosten, skobutikken og kaffeforretningen er stor.

– Vi vet ikke hvor lenge vi får bli, sier Terje Greil i Majorstuen Ur som selv mener beliggenheten er utmerket, og at alle er tjent med at det snart blir mer liv i hele gården.

Ikke bare kjeder

– Vi håper på at det ikke bare blir store kjeder som skal inn i gården, men at det blir en fin blanding, sier Fjeld som velger å være optimist. Daglig leder i Gullsmedmester Bent B. Kaulum, Ingebjørg Caulum fikk ikke fornyet leiekontrakten, og flytter ut av Vinkelgården snart.

– Vi har vært her i veldig mange år, men nå flytter vi altså ut til lokaler i Westside, forteller Caulum, som mener det har vært kaos fra gårdeiers side i lang tid. Oppussing av fasaden skulle vært gjennomført i sommer, noe som igjen har blitt utsatt til neste vår.

– Vi er veldig opptatt av hva som skjer, og vi håper å få være her i gården videre, sier Bente Heramb i Majorstuen Helsekost. Også hun forteller om mangelfull informasjon og oppfølging for leietagerne, og ønsket om å opprettholde nisjebutikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.