RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må ta vare på Middelalderparken


Pressesjef i Øyafestivalen, Jonas Prangerød etterlyser en bedre bevaring av Middelalderparken og vil ha flere kulturtiltak til området. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Pressesjef i Øyafestivalen, Jonas Prangerød etterlyser en bedre bevaring av Middelalderparken og vil ha flere kulturtiltak til området. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Øyafestivalen mener Middelalderparkens egenverdi forsvinner i Bjørvika-debatten. Nå etterlyser pressesjef Jonas Prangerød flere kulturtiltak i området.

MIDDELALDERPARKEN: – Vi er litt forbauset over at Middelalderparken tilsynelatende ikke blir sett på som en verdi i seg selv i denne debatten. Øyafestivalen mener parken er, og bør være, viktig som kulturminneområde, rekreasjonsområde og som kulturarena, sier Prangerød, som synes Middelalderparkens egenverdi har forsvunnet i debatten rundt den storstilte utbygginga.

Kultur og idrett

– Vi synes debatten i stor grad handler om bygg og bygningsløsninger og lite om parken og hva den kunne og burde inneholde, sier Prangerød, og fortsetter:

– Debatten har ikke berørt behovet for innhold i form av for eksempel kultur og idrett.

Sammen med resten av festivalledelsen har Prangerød en rekke forslag til ulike aktiviteter parken kan brukes til.

– Vi har gjort oss opp noen tanker om hvordan vi tenker oss parken og hvordan vi ønsker at den skal fungere, både ved å ta hensyn til de kulturminnene som er der, og som vi synes viktig å vise fram, men også i neste trinn å gjøre parken til noe enda mer bruksvennlig for de som bor i nærheten, sier han.

Sammenheng

Øyafestivalen mener det er viktig å se Middelalderparken i sammenheng med områdene rundt. Blant annet foreslår de å utvide parkarealet, slik at det blir en sammenhengende park opp til Kanslergata. I tillegg til at parken da blir større, vil den også få utsyn over Bjørvika.

De ser også for seg at man legger til rette for åpne arenaer for befolkninga, for eksempel basketbane, grusbane til fotball, skøytebaner og sandvolleyballbaner.

– Man må legge til rette for positiv aktivitet her. Det er et veldig fint rekreasjonsområde for veldig mange, og med nye boliger i området, så blir det enda flere som har naboskap til parken, sier han.

I tillegg til en rekke konkrete forslag rundt kultur- og idrettsaktivteter, mener Prangerød det er på tide at parken blir gjort mer attraktiv for beboerne.

– Trenger lys

– Vi mener det er viktig at man øker bruksaktiviten av parken, og derfor har vi også foreslått lyssetting. Det gjelder både kulturminnene, men også som en trygg og god ramme for Middelalderparken. Det er dumt om et sånt område blir liggende øde på kveldstid, sånn at litt skumlere elementer overtar aktiviteten her, sier han.

– Hvorfor er denne saken så viktig for Øyafestivalen?

– Vi identifiserer oss veldig med dette området, og Middelalderparken betyr mye for oss. Den er veldig knyttet til vår identitet, både under festivalen, men også ellers. Dette er en del av byen hvor det ikke er veldig mange parker, så vi mener det er viktig å ta vare på den, sier Prangerød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere