– Mamma ble mindre sjokkert enn fryktet

DEDIKERT: Axel With Gogstad-Anfield er Liverpool-supporter på sin hals. Det fikk ham til å forandre etternavn.

DEDIKERT: Axel With Gogstad-Anfield er Liverpool-supporter på sin hals. Det fikk ham til å forandre etternavn. Foto: Foto: Privat

Den hardbarkede Liverpool-supporteren Axel With Gogstad-Anfield (28) endret etternavn som 18-åring. Nå har han begynt å tenke på hva hans fremtidige barn skal hete …

Liverpool-supporteren lar det skinne gjennom at han også er en fan av PSG-spiller Zlatan Ibrahimovic. Foto: Foto: Privat

Axl har vekket oppmerksomhet i engelsk presse på grunn av navnestuntet, Foto: Foto: Privat

BISLETT: – Hovedgrunnen var vel at jeg ville gjøre noe annerledes, noe ingen hadde gjort før. Det rene skjære faktum at jeg var 18 år gammel spilte vel også inn, sier Gogstad-Anfield, ti år etter at han valgte å ta navnet på favorittlagets hjemmebane, Anfield.

Angrer ikke

Liverpool-supporteren bor i dag på Bislett, er utdannet sportsjournalist, og jobber i barnehage og som journalist i Tips Fotball.

Navneendringen angrer han ikke på, selv hans kjære mamma syntes det i løpet av kort tid var morsomt. MEN det måtte bevis til før hun trodde på stuntet.

– Moren min trodde ikke på meg da jeg fortalte det. Jeg måtte vise henne det skriftlige beviset før det sank inn. Jeg husker hun ble mindre sjokkert enn jeg fryktet, og det gikk ganske raskt før hun bare syntes det var artig. Brødrene mine har syntes det var stilig fra første sekund, sier Gogstad-Anfield.

Zlatan er ett av forbildene

Fotballentusiasten innrømmer å ha tenkt på hva han kommer til å kalle sønnen sin, om han en dag blir pappa.

– Navn som Steven, James, Ian, Bob og Billy blir kanskje i overkant harry, selv for meg. Da er det nok mer sannsynlig å gå for noe som Kenneth eller Lucas. Zlatan hadde jo også vært ganske kult å kalle en eventuell sønn, da han udiskutabelt er den største helten min utenfor Liverpool-familien.

– Men i all edruelighet så ønsker jeg ikke å ødelegge stakkaren, sier Gogstad-Anfield, og lar hårsveisen bekrefte hvem som er idolet utenfor Beatles-byen.

Mye oppmerksomhet

Oppmerksomheten rundt eget navn tar han med stor ro, på tross av blant annet å ha vært i fokus på Liverpools hjemmesider og i flere britiske aviser. Skriveriene fikk det for noen år tilbake til å eksplodere med reaksjoner på Twitter.

– Det var bare gøy. Det var først og fremst Liverpool Football Club som tok kontakt med meg og ville lage en reportasje. Alt jeg sa i det intervjuet ble senere gjengitt i de fleste britiske medier. Det var bare gøy med litt blest, noen av titlene til de britiske tabloidene var mildt sagt hysteriske, sier sportsjournalisten.

Tror på seier mot Real Madrid

Onsdag kveld sitter han selvsagt plantet foran TV-skjermen for å se favorittlaget møte Real Madrid i Mesterligaen, på Anfield.

Timer før avspark spår supporteren en ellevill 4-3 seier til hjemmelaget.

– Det er som kjent noe eget med europakvelder på Anfield. Bare spør Real Madrid (har aldri slått Liverpool i en offisiell kamp journ.anm). De vil naturligvis være favoritter, men det har skjedd merkeligere ting i fotball før. Jeg må selvsagt være optimistisk. Det er ett av privilegiene ved å være supporter, sier Gogstad-Anfield.

LES OGSÅ: Brennhete Ghayas Zahid (19) sammenlignes med Barcelona-stjerne

LES OGSÅ: Toppscoreren avslører drømmeovergangen

LES OGSÅ: Nå får Vålerenga penger når du fyller tanken

LES OGSÅ: Liverpool sjekker ut talentfull supporter fra Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag