RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det prutes og forhandles til enighet over loppene på Huseby skole.
Det prutes og forhandles til enighet over loppene på Huseby skole. Foto: Foto: Pegah Niku

– Man håper jo alltid man finner en skatt

Amerika-kiste, Hamsuns store diktsamling, gamle serviser, kassetter fra åttitallet, hjemmestrikket skjerf og masse masse mer! På loppemarked kan du finne alt mellom himmel og jord.

HUSEBY: Båndet klippes og over hundre mennesker stormer over skolegården på Huseby skole. Det er verken Lady Gaga eller Jan Teigen som venter i gymsalen, men tusenvis av gamle gjenstander folk har kvittet seg med.

Og det er førstemann til mølla som gjelder når Huseby skole nok en gang åpner dørene for sitt årlige høstloppemarked.

Tidlig ute

Klokken er bare 10.15. Selv om loppemarkedet ikke åpner før 11, har det allerede samlet seg en mengde folk som skal sikre seg gull-loppene.

– I dag håper jeg på å finne en gammel skjenk som jeg kan pusse opp. Og ellers andre antikke ting. Jeg er så utrolig glad i gamle ting, så vi får se om jeg er heldig i dag, sier Thordis Grimsmo som hvert år sørger for å få tatt seg en tur på loppemarkedene i nærområdet.

Om man er ute etter noe spesielt kan det lønne seg å være tidlig ute, og det vet folk, for det begynner å bli en ganske så lang kø utenfor skolegården.


– Jeg ser jo at det er ganske mange ivrige folk her i dag, så jeg får bare bryte meg frem, sier Thordis til Ullern Avis Akersposten.

Også Ane Bruusgaard er en fast gjenganger i byens loppemarkeder.

– Jeg er masse på loppemarked. Jeg pleier å sjekke på Loppemarked.no, for å finne ut av hvor ting skjer, så drar jeg på de jeg tror kan ha best lopper, forteller hun.

– Også pleier jeg alltid å komme ti minutter før de åpner sånn at jeg kan se om jeg finner noe fint før jeg løper videre. Man håper jo alltid at man finner en liten skatt gjemt bak stygge ting, fortsetter hun.

Mye arbeid bak loppene

– Se her du, den var helt nydelig, er det en som sier.

– Tenk at noen har gitt vekk denne, sier en annen.

– Kan jeg få den her for 20 kroner? spør noen.

– Nei, du får’n ikke for mindre en 50, den der er antikk, sies fra andre siden av bordet. Det er loppemarked på høyt nivå, og korpset håper på å få inn rundt 400.000 kroner i løpet av helgen. Noe de har klart før.

– Vi driver et stort skolekorps for 75 barn. Hele korpsets drift er basert på inntektene fra loppemarkedene våre. Sola skinner i dag, så vi håper på å klare å få inn 400.000 kroner, sier Astrid Thån, som har jobbet for Huseby skolekorps i åtte år.

– Det er vanvittig mye arbeid bak et sånt loppemarked. Både vi foreldre og barna jobber i en hel uke i forveien med å hente lopper, sortere loppene, og stille dem opp. Også har vi en stor kildesortering til slutt hvor det som blir igjen blir sortert i containere og levert til resirkulering.

Pruting funker

– Jeg pruter alltid! Det er en del av gamet. Jeg kjøpte noen stoler de skulle ha 100 kr for pr stykk, mens jeg fikk dem for 25 kroner pr stykk, forteller Ane.

– Dessuten har jeg sjelden med meg mer enn 200 kroner. Og man kan faktisk få ganske mye for 200 kroner også, om man er flink og pruter. Men det har blitt så dyrt på de loppemarkedene nær sentrum. Når du nesten må betale butikkpris, legger det en demper på moroa, fortsetter hun.

Astrid bekrefter at det er mange som pruter og at det funker.

– Det skal funke. Vi blir ikke sinte, men er nok mindre villige de første timene nå når loppemarkedet nettopp har åpnet, men utover søndagen blir det mer markedsstemning og tillatt med pruting.

Loppejakten fortsetter

En time etter at startskuddet gikk på Huseby loppemarked har Ane allerede dratt videre til Grindbakken skole, og Thordis har ikke funnet noen skjenk.

– Men jeg fant litt stoff, gamle bordbrikker, et gammelt sengetøy som jeg skal sy om til enten puter eller skjerf. Jeg har brukt rundt hundre kroner til sammen på loppene, så jeg er ganske fornøyd. Pluss mat da, det har blitt både pølser og vafler, sier Thordis som skal fortsette jakten på drømmeskjenken på Voksen skole neste helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere