RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Man må hypnotisere


TO GODE KONKURRENTER: Ertan Uzun og Sebastian «Sebbe» Johnsen Salih spiller begge på Cosmopolite i kveld. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
TO GODE KONKURRENTER: Ertan Uzun og Sebastian «Sebbe» Johnsen Salih spiller begge på Cosmopolite i kveld. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Med en god dose øving og masse sjarm er Ertan og "Sebbe" klare for årets UKM.

TORSHOV: – Musikken er det jeg lever for, og det jeg satser mest på. Eller...først og fremst lekser, men så musikk, konstaterer femtenåringen Ertan Uzun fra Bjølsen skole.

Sammen med bandet på åtte andre ungdommer, er han blant dem som har meldt seg på årets UKM på Sagene.

Lokalmønstringen går av stabelen klokka 19 i kveld, på selveste Cosmopolite.


– I fjor deltok jeg sammen med to kompiser. Da vi kom videre til sentrumsmønstringen, tenkte jeg at "Wow, dette er helt fantastisk". Klart jeg måtte melde meg på i år også, sier Ertan, som er klar på hva som skal til for å tekkes sitt publikum.

– Man må sjarmere og hypnotisere med sang og bevegelser. Jentene liker at gutta er kjekke og sier "Hva skjer a'søta" fra scenen. Sist gang flørta vi jo, og det funka bra. Men man må ikke tro at jentene jager etter deg bare fordi du spiller i band.

Ertan kan forteller at han liker aller best å skrive sanger om kjærlighet. Nylig har han også begynt å spille akustisk gitar, foruten å synge.

– Man kan jo ikke akkurat lage fine romantiske sanger på elgitar, slår han fast.

Ertan er ikke i tvil om at UKM er et viktig arrangement for unge folk som driver med musikk.


– Det er dødviktig! Man vil jo bevise for folk at man har talent. Hvis ikke man klarer å komme videre, må man bare fortsette og øve!

Også Sebastian "Sebbe" Johnsen Salih (15), har meldt seg på årets UKM. Han forteller at han har drevet fast med musikken sin i ett år.

– I fjor gjorde jeg rundt 50 konserter på kafeer, restauranter og utescener. Det begynte med at jeg var på en workshop med Emire og Lillebror. De har lært meg alt fra bunnen og inspirerte meg til å begynne å rappe, forteller han.

Verken "Sebbe" eller Ertan bryr seg så mye om å komme videre. Først og fremst synes de det er gøy å delta.

– Det er mange som hater meg og mange som elsker meg, men jeg elsker alle sammen. Uten hatere kan jeg ikke bli god, vettu, forklarer "Sebbe".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere