RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Man må tåle litt slag både her og der


KJAPP MED STOKKEN: Bao Chau Vu Nguyen fra Holmlia viste klasse under sin første kamp på norsk jord. ALLLE FOTO: ARILD JACOBSEN
KJAPP MED STOKKEN: Bao Chau Vu Nguyen fra Holmlia viste klasse under sin første kamp på norsk jord. ALLLE FOTO: ARILD JACOBSEN
For første gang ble det arrangert Stick Fighting i Norge. Og Holmlia-utøveren Bao Chau Vu Nguyen hevdet seg i sin første kamp på norsk jord.

BLINDERN: Med kjappe slag og lynrask reaksjon gyver deltakerne løs på hverandre med stokker.Kampidretten fra Filippinene er i ferd med å vokse seg større etter oppstarten i 2004.

– Det startet med fem utøvere, og nå er vi over 50 personer i klubben, sier Bao, som representer Prinsdal på stevnet.

Må tåle en støyt

Under lørdagens stevne i Athletica på Blindern gikk det hardt for seg under Bao sin første kamp hvor han deltok med en stokk.

Og under en Stick Fighting kamp er det svært viktig å både kunne forsvare seg,
samtidig som man får inn slag på motstanderen.

– Jeg trente Taekwondo før jeg begynte med denne kampsporten. Jeg hadde lyst å trene med våpen og syntes at dette var både gøy og spennende. Men det som gjorde at jeg fortsatte var det gode miljøet i klubben, sier Bao, som vant sin første kamp.

Selv om man er godt beskyttet både med hansker, vest og hjelm, kunne man se merker på utøverens armer etter kampen.

– Gjør ikke dette vondt?

– Når adrenalinet pumper så kjenner man ingen smerte. Det gjør vondt først to dager etterpå, sier han.

– Man må tåle litt slag både her og der hvis man skal gå i kamp, fortsetter Bao.

Han mener at det er svært lite skader i denne kampsporten i forhold til mange andre.

– Vi er veldig godt beskyttet. Dessuten trenger man ikke gå kamper om man ikke vil det. Dette er uansett veldig god trening, sier han.

– Hvem passer dette for?

– Ideelt sett bør man være 16 år på grunn av at da er man moden i forhold til de tekniske bevegelsene. Her er det mer enn bare vanlige slag og de eldre lærer nye ting fortere, sier Bao, som anbefaler alle å gå inn på hjemmesiden Doce Pares om de er interessert å lære mer om sporten.

Oslojentene Pia Tveterås, Line Mellum og Camilla Schjalm fra Oslostudentenes Idrettsklubb presterte å ta gull sitt første mesterskap, da de hentet hjem gull under VM i Filipinene.

Tøffe vikinger

Og de utklasset jentene fra arrangørlandet som har Stick Fighting som nasjonalsport.

– Det var lange filippinske ansikter å se da tøffe vikingjenter vant lagkonkurransen, sier Camilla som kun hadde trent ett år i forkant av mesterskapet.

– Vi dro ned fire uker før mesterskapet for å trene. Målet var å ikke komme sist, sier Camilla som også tok gull i Singelstick (kamp med en stokk).

Også jentene skryter av det gode miljøet i klubben.

– Man får veldig variert trening og dessuten er det få som driver med det. Miljøet i klubben er fantastisk, sier Pia, som vant mot en gutt i sin første kamp.

Og dette var første gang hun hadde møtt en gutt i konkurranse.

– Det var veldig gøy å vinne. Vi trener med gutta og ønsker å møte de i konkurranser. Jeg tror vi gjorde det så bra i VM fordi vi har fått veldig god trening mot guttene i klubben, sier Pia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere