RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-leder Andreas Røberg-Larsens rundtur i Bydel Grorud i forrige uke, som her på Romsås senter, var ikke spesielt oppløftende. – Mange er fortvilte over budsjettkuttene, sier Røberg-Larsen.
BU-leder Andreas Røberg-Larsens rundtur i Bydel Grorud i forrige uke, som her på Romsås senter, var ikke spesielt oppløftende. – Mange er fortvilte over budsjettkuttene, sier Røberg-Larsen. Foto: ARKIVFOTO

– Mange er fortvilet

– Mange er fortvilet over kuttene, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen i Bydel Grorud (Ap). Han og politikerkollegene sliter med å finne måter på å unngå de meste smertefulle kuttene foran budsjettbehandlingen.

BYDEL GRORUD: Fredag var Røberg-Larsen på rundtur i Bydel Grorud. Han besøkte steder og tilbud som står på Bydels Groruds ubehagelige kuttliste. Bydelen er nødt til ta knalltøffe grep i 2011-budsjettet. Røberg-Larsen besøkte blant annet fritidsklubben på Kalbakken, barnehager og ikke minst det mye omtalte flerbrukssenteret på Romsås.

En spesielt trivelig rundtur ble det ikke for BU-lederen.

– Jeg møtte mange fortvilte mennesker. Særlig er det de eldre som er mest fortvilte. Kuttene rammer dessverre veldig mange mennesker, sier Røberg-Larsen.

Torsdag kveld i forrige hadde Ap eget budsjettmøte. Ap vil forsøke å skåne de «myke» tilbudene som fritidsklubber, Romsås flerbrukssenter, de små barnehagene og familieverntjenesten.

– BU-gruppa har fått mandat til å jobbe videre med dette. Men foreløpig er det vanskelig å si om det er mulig å skåne noen av disse tilbudene. Vi er jo nødt til å finne inndekning i budsjettet neste år, sier Røberg-Larsen.

Holder på eldremillioner

Det har vært knyttet ett visst håp om at Bydel Grorud kunne bruke penger fra eldremilliarden. Av de 105 millionene som ble fordelt til Oslo, fikk Bydel Grorud drøye 4,5 millioner kroner. Det er omtrent prisen for å holde Romsås flerbrukssenter i gang i ett år. Men det blir neppe mulig å ta av disse pengene.

– Bydelsdirektør vil at pengene ikke blir brukt, og heller benyttet som en buffer i budsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere