RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mange menn planlegger frieriene sine for dårlig

Å fri til din kjære kan være en stor og nervøs affære for mange, og undersøkelser viser at flere ønsker at de fridde på en helt annen måte. Dermed ble verdens første frierskole født.

GRÜNERLØKKA: Mange menn og kvinner synes det kan være veldig skummelt å fri, i tillegg til at flere ikke er godt nok forberedt, forteller redaktør for Ditt Bryllup, Charlotte Morits.

Onsdag denne uka gjennomføres verdens første frierskole, for å bidra til at flere frierier blir helt perfekte. Og Morits skal sammen med flere andre aktører hjelpe håpefulle friere til å få sitt ja.

HVORDAN ER DITT DRØMMEFRIERI? DEL GJERNE DIN HISTORIE I VÅR PROTOKOLL

Vær personlig og gå ned på kne

– Jeg skal blant annet gå gjennom noen av de viktigste kjørereglene, og forklare litt om forventningene til et frieri, forteller Morits.

– Og det er?

– Under frierskolen kommer jeg til å fokusere på forskjellige punkter. Gå ned på kne, de aller fleste jenter setter stor pris på det. Å ha en passende ring. At det skal være overraskende. Og ikke minst at det er viktig å gjøre frieriet personlig, understreker Morits.

Det var daglig leder i Tesori Diamanter & Diplomgemmolog, Terje Gaupseth som fikk ideen til skolen. Han oppdaget at mange av frierne som kom innom ikke var helt sikre på hvordan de skulle fri.

Gutta snakker ikke med hverandre

Gaupseth gjorde mer research, men fant lite om hvordan man skal fri. Dermed ble ideen om verdens første frierskole født.

– Vi har spesialisert oss på forlovelsesringer, og oppdaget raskt at gutta som kom innom ikke var særlig godt forberedt på hvordan de skulle fri til kjæresten, sier Gaupseth.

Han mener at den klare fellesnevneren for dem alle er de ikke snakker om tema på forhånd. Nettopp derfor ønsket han å lage et arrangement, der usikre friere kan komme for å få all informasjon de trenger.

– Det er liksom ikke kult å snakke med hverandre om et planlagt frieri – det håper vi å få slutt på. Og en ting til: gutta må ikke være redd for å dra litt ekstra på, det er mer enn lov i en slik situasjon, avslutter Gaupseth.

HVORDAN BLE DU FRIDD TIL? DEL GJERNE DIN HISTORIE I VÅR PROTOKOLL

LES OGSÅ:

Slik kler du deg riktig i bryllup

Neste år får du ikke gifte deg på lørdager

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere