*Nettavisen* Nyheter.

– Mange unge i Koll kan nå langt

Trenerene for de eldste gruppene får instruksjon i trenerteknikk av Helge Bartnes. Fra v: Harald Sundgot Borgen, Håkon Stuge Bånerud, Anders Nyhus, Tor Harald Otterholt, Anja Veum, Maria Scherffenberg, og Helge Bartnes. Foto: Utlån

Tidligere kombinerttrener for både Norge og Østerrike lærer unge Kollere og trenere mer om langrenn. – Utrolig hvor kjapt de unge tar ting, sier Helge Bartnes.

KRINGSJÅ: Koll har nå hanket inn tidligere kombinerttrener – og tidligere landslagsutøver – Helge Bartnes, fra Grefsen, til å lære unge langrennskollere fra 13 år og oppover mer om det å gå på ski.

I tillegg kurser han også idrettslagets skitrenere.

– Tar ting kjapt

– Veldig givende og motiverende å jobbe med ungdom – det gir mye energi! Og ikke minst, sammenlignet med voksne utøvere, så er det fascinerende å se hvor utrolig mye kjappere de unge tar ting, sier Bartnes.

Han er imponert over hvor lett det har vært å trene de yngste.

– Det du kan bruke en hel dag på å lære bort til en voksen, tar kanskje bare en time med en ung utøver! Utfordringen er å bli kjent med, og å finne ut hvor den enkelte gutten eller jenta er i dag, og å ferdighetsutvikle derfra. De er jo alle forskjellige!

Fleste kan bli gode!

Helge Bartnes er i tillegg til å mange års trenererfaring, utdannet lektor med idrett fra NiH, og til daglig underviser han på Høgskolen i Oslo. Og ifølge Bartnes kan de fleste bli veldig gode i langrenn.

– I motsetning til idretter som kanskje golf og tennis, hvor man må bør ha et ”talent” for å nå langt, så er langrenn en idrett som de fleste kan trene seg til å bli veldig gode i, sier han.

Bartnes har også god tro på yngste generasjon i Koll.

– Det er mange unge i Koll som kan nå langt. Langrenn handler mye om motivasjon og treningsvillighet til å trene mye over flere år. Teknikk kan man som nevnt lære seg til. Og i Koll virker det ikke som om det er mye treningsvegring – tvert i mot! Sikkert også takket være et ressurssterkt og selv skiinteressert ”foreldrekorps”. En veldig bra klubb å være en del av!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.