RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenerene for de eldste gruppene får instruksjon i trenerteknikk av Helge Bartnes. Fra v: Harald Sundgot Borgen, Håkon Stuge Bånerud, Anders Nyhus, Tor Harald Otterholt, Anja Veum, Maria Scherffenberg, og Helge Bartnes.
Trenerene for de eldste gruppene får instruksjon i trenerteknikk av Helge Bartnes. Fra v: Harald Sundgot Borgen, Håkon Stuge Bånerud, Anders Nyhus, Tor Harald Otterholt, Anja Veum, Maria Scherffenberg, og Helge Bartnes. Foto: Utlån

– Mange unge i Koll kan nå langt

Tidligere kombinerttrener for både Norge og Østerrike lærer unge Kollere og trenere mer om langrenn. – Utrolig hvor kjapt de unge tar ting, sier Helge Bartnes.

KRINGSJÅ: Koll har nå hanket inn tidligere kombinerttrener – og tidligere landslagsutøver – Helge Bartnes, fra Grefsen, til å lære unge langrennskollere fra 13 år og oppover mer om det å gå på ski.

I tillegg kurser han også idrettslagets skitrenere.

– Tar ting kjapt

– Veldig givende og motiverende å jobbe med ungdom – det gir mye energi! Og ikke minst, sammenlignet med voksne utøvere, så er det fascinerende å se hvor utrolig mye kjappere de unge tar ting, sier Bartnes.

Han er imponert over hvor lett det har vært å trene de yngste.

– Det du kan bruke en hel dag på å lære bort til en voksen, tar kanskje bare en time med en ung utøver! Utfordringen er å bli kjent med, og å finne ut hvor den enkelte gutten eller jenta er i dag, og å ferdighetsutvikle derfra. De er jo alle forskjellige!

Fleste kan bli gode!

Helge Bartnes er i tillegg til å mange års trenererfaring, utdannet lektor med idrett fra NiH, og til daglig underviser han på Høgskolen i Oslo. Og ifølge Bartnes kan de fleste bli veldig gode i langrenn.

– I motsetning til idretter som kanskje golf og tennis, hvor man må bør ha et ”talent” for å nå langt, så er langrenn en idrett som de fleste kan trene seg til å bli veldig gode i, sier han.

Bartnes har også god tro på yngste generasjon i Koll.

– Det er mange unge i Koll som kan nå langt. Langrenn handler mye om motivasjon og treningsvillighet til å trene mye over flere år. Teknikk kan man som nevnt lære seg til. Og i Koll virker det ikke som om det er mye treningsvegring – tvert i mot! Sikkert også takket være et ressurssterkt og selv skiinteressert ”foreldrekorps”. En veldig bra klubb å være en del av!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere