RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Margrethe var en kul dame


Margrethe Munthe besøkte elevene på Bolteløkka skole.
Margrethe Munthe besøkte elevene på Bolteløkka skole. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Det sa selveste Margrethe Munthe, da hun ble feiret av Bolteløkka skoles elever tirsdag.

BOLTELØKKA: Margrethe Munthe var lærer på Bolteløkka skole i 18 år, og i år feires kvinnen bak sanger som «17.mai er jeg så glad i», «Da klokka klang», Lua av, eller Nei, nei gutt og «Vi har ei tulle» stort på Bolteløkka skole og ellers i byen. 20. mai 2010 var det 150 år siden Margrethe munthe ble født.

– Hun var en moderne pedagog, ikke så veldig pekefinger og moraliserende som man ofte får inntrykk av, sier Mette Digstad, kulturkontakt på skolen, og for anledningen Margerethe Munthe selv.

– Jeg tror det var litt strengere før, sier Ninni Rein som akkurat har fått med seg festforestillingen. Sammen med venninnene Elisabeth Amber og Sofie Storm står de pent og pyntelig oppstaset med fletter i hår og forklede, i god Munthe-tidsånd.

Gøy å synge

– Det er veldig gøy å synge sangene hennes, sier Elisabeth som får samtykke fra de andre.

– Hun var lærer her fra 1902 og var på Bolteløkka i 18 år. Hun bodde like ved Stensparken, sier rektor Dag Gomnæs som også har vært julenisse i dag. Alle trinn fra 1. til 7. klasse har sunget for den gamle læreren, og selveste julenissen kom for å gi Margrethe en gave, en collage med gamle bilder.

– Det var veldig spesielt for vi sang 17.mai sangen aller første gang her på Bolteløkka skole i 1905, sier Frøken Munthe til elevene og snakker om frifjøringen fra Sverige.

 

Hurra!
 

Ikke alle har fått med seg at det er Margrethe Munthe som sår bak Hurra for deg , bursdagssangen og På låven sitter nissen,

Hun ble værende frøken til sin død, og etter Bolteløkka skole forsvant hun videre til Italia.

Da Bolteløkka -elevene feiret og sang for Munthe, lble også oldetantebarnet, Viktoria W. Frivold, invitert opp på scenen.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere