RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Med fare for livet!


– Dette er risikosport – gi oss i hvert fall en fotgjengerovergang, sier Grefsen-beboerne - her ved Nydalen togstasjon. Bakerst Yul Malde, Anne Helen Hagen, Kai Leitemo som støtter oppfordringen og ble med på bildet, og foran Britt Hagen. Kristin Tufte Haga
– Dette er risikosport – gi oss i hvert fall en fotgjengerovergang, sier Grefsen-beboerne - her ved Nydalen togstasjon. Bakerst Yul Malde, Anne Helen Hagen, Kai Leitemo som støtter oppfordringen og ble med på bildet, og foran Britt Hagen. Kristin Tufte Haga
Å være fotgjenger fra Grefsensiden til og fra Nydalen er risikosport – er det for mye å be om en fotgjengerovergang? spør fortvilte beboere.

GREFSEN/NYDALEN: Britt Hagen, Yul Malde og Anne Helene Hagen frykter for sikkerheten til Grefsen-beboere som må ta seg over til Nydalen for å komme seg til jobb.

– Flere av oss bor i Lillo terrasse, rett på andre siden her av Ring 3. Sammen med mange andre Grefsen-beboere har vi vår daglige jobbvei til fots; over broen – over Ringveien og under jernbanebroa ned til Nydalen, for å ta buss eller t-bane Det er to ganger daglig med fare for livet! sier de.

– Verre for oss

Beboerne mener det ser flott ut med den nye sykkeltraseen tur/retur Sinsen og videre, men hevder at den nye sykkelveien ikke gjør situasjonen bedre for myke trafikanter fra Grefsen-siden og ned til Nydalen. Snarere tvert imot.

– For oss fotgjengere er den nye veisituasjonen, med pågående veiarbeider ved togundergangen, nå faktisk helt håpløs. I det minste burde det i hvert fall snarest komme på plass en fotgjengerovergang. Spesielt i rushen kommer jo bilene susende i full fart, særlig om morgenen vestfra på Ringveien.

– Skummelt for barna!

Yul Malde har to barn, som flere ganger i uken tar veien fra Grefsen og ned til Nydalen i forbindelse med fritidsaktiviteter. Og pappan er bekymret.

– Barna opplever turen som skummel og lite trygg. De kan selvsagt gå opp via sykkelveien, men det er jo heller ikke trygt i rushtiden på ettermiddagen, med syklister i full fart på vei hjem fra jobb. Og de fleste barn vil nok uansett velge korteste vei dit de skal, og heller krysse veien slik den er nå – helt uten fotgjengerovergang. Det mangler også delvis fortau ovenfor togbrua, sier Malde.

Britt Hagen legger også til at området generelt er lite trivelig.

– Her er det mørkt om kvelden, og søpla flyter i området rundt togstasjonen. Her trengs mer lys og en opprustning!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere