RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mener vi har en god sak


Etter familieranet på Bjørndal i februar, har Manglerud-politiet fått ansvar for etterforskning av tilsvarende familieran i Oslo politidistrikt.
Etter familieranet på Bjørndal i februar, har Manglerud-politiet fått ansvar for etterforskning av tilsvarende familieran i Oslo politidistrikt.
I februar ble en familie på Bjørndal ranet i sitt eget hjem. Dette var starten på en rekke familieran, og disse etterforskes nå av Manglerud-politiet.

MANGLERUD: – Vi satt med ganske gode kort i vår sak, og da det kom flere tilsvarende ran, ble det bestemt i Oslo politidistrikt at vi skulle ha hovedansvaret for alle, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud.

– Selvfølgelig har vi fått mye og god bistand underveis, men i og med det har vært flere likhetstrekk, har det vært greit at én stasjon har holdt i trådene.

Tre ran og ett forsøk ligger foreløpig i Manglerud-politiets etterforskningsavdeling.

– Vi har hatt fem personer inne, og to av disse sitter fremdeles i varetekt. Foreløpig kan vi ikke si at vi har noen tilståelser, men vi mener vi har en god sak når den kommer for retten, sier stasjonssjefen.

– Vi skal i alle fall føre den helt frem til retten.

Gro Smedsrud sier at det er viktig å få en dom i disse ranssakene.

– Det vil virke preventivt. Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for å få oppklaringer, for slik brutal atferd, og spesielt når barn er involvert, vil vi forsøke å sette en stopper for.

Smedsrud vet ikke når det blir rettssak knyttet til familieranene som altså begynte på Bjørndal.

– Foreløpig er vi ikke involvert i ranet på Sørumsand sist uke, men vi har hatt kontakt, og fortalt at vi sitter på relevant kunnskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere