*Nettavisen* Nyheter.

– Meningsfylt å bidra i letingen

LETER ETTER NABOJENTA: Marianne Borgen er rørt og glad for at engasjementet i Sigrid-saken er så stort. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Marianne Borgen mener den gode organiseringen av leteaksjonen etter Sigrid gjør det lettere for folk flest å bidra.

ØSTENSJØ: – Mange ungdommer forsvinner, og noen lurer på hva som er så spesielt med Sigrid og Østensjø. Jeg tror dette handler om at når noe sånt skjer blir folk veldig berørt, og i denne saken har man greid å organisere seg på en slik måte at folk flest kan delta, sier SV-politiker Marianne Borgen.

Gjør det lettere å hjelpe

Borgen er nærmeste nabo til familien Giskegjerde Schjetne, og en av flere som i tillegg til å lete bruker mye tid på å moderere Facebook-siden med nærmere 33.000 medlemmer.

LES ALT OM SIGRID-SAKEN HER

– Hvis det er en krise i et nærmiljø er det nok mange som føler at de vil bidra, men som ikke vet hva de skal gjøre, sier Borgen.

– Leteaksjonsgruppen gir folk mulighet til å kunne delta sammen med andre, det tror jeg de synes er fint, sier Borgen.

– Ingen går alene. Man møter opp på skolen, får gul vest og deles i grupper som får beskjed om hvor de skal lete. Vi er et team, og det vi gjør er i samforstand med familien og politiet, sier Borgen.

– Vi har lært at hvis folk får muligheten, så er det lett å mobilisere. Dette kunne også skjedd andre steder, hvis man hadde fått til en slik organisering, sier Borgen.

Meningsfylt

Borgen sier at det ikke er noen forventning om at alle skal møte hver dag, men alle som vil får muligheten til å bidra litt eller mye.

– Mange føler at det er meningsfylt å få lov til å bidra. Det er en viktig erfaring som det er verdt å reflektere over midt oppi denne triste saken, sier Borgen.

– Familien og de som står Sigrid nærmest er overveldet og veldig takknemlig over det store engasjementet. Vi ser at folk gjør det de kan for å finne henne, det er åpenbart trøstende og støttende, sier Borgen.

LES OGSÅ:

– Vi slutter aldri å lete!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.