– Meningsløse uker i retten

Secoras administrerende direktør, Ole Johnny Johansen vil nå sammen med juridiske rådgivere vurdere dommen. Foto: Øystein Dahl Johansen

Secoras administrerende direktør, Ole Johnny Johansen vil nå sammen med juridiske rådgivere vurdere dommen. Foto: Øystein Dahl Johansen

Secora skal bruke to uker på å vurdere dommen, samtidig er de klare på at de syv ukene i tingretten var meningsløse da utfallet lå tett opp til det Secora erkjente før saken startet.

SVOLVÆR: – Vi tar dommen til etterretning. Jeg er glad for at saken nå er kommet til en ende, at fakta er kommet fram og at det nå kan bli slutt på spekulasjonene, sier Ole Johnny Johansen som er administrerende direktør i Secora som er selskapet som har vært entreprenør i «Ren Oslofjordprosjektet».

LES OGSÅ: Fornøyd med domfelling av Secora og NGI

Vurderer dommen

Selskapet er i Oslo tingrett dømt til bot og inndragning på til sammen én million kroner for brudd på forurensningsloven. Samtidig er en nåværende ansatt og en tidligere ansatt dømt til bøter på 20.000 kroner. Secoras anleggsleder og prosjektdirektør ble frifunnet.

– Vi fikk dommen i går (mandag journ.anm.) og har to uker på oss til å lese og vurdere den. Vi vil brukte tiden og vurdere den med våre juridiske rådgivere, sier Johansen.

– Meningsløst

Secora var tiltalt for å ha dumpet 33.000 kubikk ulovlige i dypvannsdeponiet. Tingretten mener det er bevist at Secora har dumpet 1.200 kubikk, en mengde som er svært nær den mengden som ble fastslått i rapporten fra Det Norske Veritas.

Ole Johnny Johansen mener de syv ukene selskapet har sittet i tingretten kunne vært unngått.

– Dommen er veldig nært opp til det vi har sagt hele tiden. Før saken kom opp var vi i kontakt med aktoratet for å få til en løsning med foretaksstraff med utgangspunkt i de 1.200 kubikkene. Det føles meningsløst og saken kunne vært løst på en enklere og billigere måte, sier Johansen.

Lærdom

Secora regner med at saken har kostet selskapet i underkant av ti millioner kroner siden den sprakk i september 2007.

– Vi har lært hvor viktig det er å overholde alle prosedyrer. Når det er avvik må vi stoppe opp og treffe de korrekte tiltakene. Det er viktig at vi ikke gjør ting som ikke er gjennomtenkt, det kan være at de ikke er i tråd med tillatelser, sier Johansen, som leder selskapet som skal rydde opp i en rekke fjorder og havner langs hele kysten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.