– Menneskene gir liv i kirken

JUBILERER: Nå i april kan sogneprestene Svein Erik Skibrek og Trond Løberg sammen med mange engasjerte mennesker markere og feire at Mortensrud kirke har blitt 10 år.

JUBILERER: Nå i april kan sogneprestene Svein Erik Skibrek og Trond Løberg sammen med mange engasjerte mennesker markere og feire at Mortensrud kirke har blitt 10 år. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

– Jeg tror det er det enkle og folkelige som har gjort kirken vår til det den er idag.

MORTENSRUD: Dette sier sogneprest Trond Løberg i Mortensrud. Sammen med Svein Erik Skibrek har han hatt ansvar for steinkirken gjennom ti år.

Jubileum

Nå skal det markeres 10-årsjubileum i det spesielle kirkebygget. 28. april var vigslingsdatoen, men jubileringen skal gå gjennom mange arrangementer.

– Programmet viser noe av allsidigheten hos oss, sier Løberg.

– Vi har hatt Vandingskveld med Helga Pedersen som gjest. Nå til lørdag har vi stand på Senter Syd hvor barnegospelkoret synger. Søndag er det barnegudstjeneste med bursdagsfest og konsert om kvelden. Lørdag 28. – på selve jubileumsdagen – blir det festmiddag og påfølgende søndag er det felleskirkelig festgudstjeneste.

Vekst

Det var ikke bare lett gjennom de første årene for menigheten. Kirkeaktiviteter på Bjørndal og i «Lofsruddomen».

– Men så fikk vi endelig gjennomslag for å få vår egen kirke, og da ble det virkelig vekst, sier Svein Erik Skibrek.

– Vi hadde engasjerte mennesker som var med på å dra det hele frem, og da den flotte kirken endelig sto ferdig, kunne vi glede oss over det som i dobbelt forstand ble bygget stein på stein.

Og etter dette har det bare vokst.

Engasjerende

Frivillig tjeneste er stikkord for det som har gjort Mortensrud til den kirken og menigheten den er i dag.

Det er bygget opp kor for alle aldre. Vandringskvelder har det blitt bortimot 100 av, ungdommen engasjerer seg og samles her også etter konfirmasjonstiden, og det årlige kirkespillet før jul viser hvor mange som kan trekke sammen.

Fremtiden

Ti år har gått, men det ligger en lang fremtid i front.

– Det første som skal skje er at kirkebygget skal rustes opp. Vi får 8 millioner kroner til reparasjoner, forteller sognepresten.

– Og så håper vi jo at søknaden vår om å få et kirkebygg på Bjørndal kan realiseres.

Mye har skjedd fra kirken ble bygget på fjell. Med fortsatt frivilllig engasjement vil den levende 10-åringen kunne vokse seg gammel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.