– Mer dans på Disen!

DANS: Disenelever fra sjetteklasse hadde en noe annerledes skoledag mandag, med danseundervisning fra proffe engelske dansere på Trikkehallen på Kjelsås.

DANS: Disenelever fra sjetteklasse hadde en noe annerledes skoledag mandag, med danseundervisning fra proffe engelske dansere på Trikkehallen på Kjelsås. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

– Dette er i hvert fall kulere enn vanlig skole, men litt nervepirrende med danseoppvisningen på torsdag!

DANSE: Denne jentegjengen vil danse mer på Disen skole også, fra venstre Sina, Oda, Emma, Josefine og Lotta. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

TØFT: Jørgen er i støtet på dansegulvet i Trikkehallen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

VICTOR: Victor synes også det var kult med en dansedag i skoletiden. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS/DISEN: Jentegjengen, sammen med andre elever fra sjette trinn på Disen skole, er heldige. De er nemlig plukket ut til å få en hel dag med privatundervisning i Trikkehallen, av proffe dansere fra 2Faced Dance Company fra England og Pantarei Danseteater i Oslo. Og alt samlet i regi av er CODA - Oslo International Dance Festival – et stort danseprosjekt under «CODAung». Og jentene er ikke i tvil.

Mer dans

– Vi vil ha mer dans på Disen skole også. I dag har vi lært mye nytt. Dette er i hvertfall kulere enn vanlig skole, men det blir nok litt nervepirrende med danseoppvisningen på torsdag!, sier de blide sjetteklassejentene fra Disen skole, Oda, Sina, Emma, Josefine og Lotta.

SE STOR BILDESERIE HER


Jentene forteller at noen av de har drevet med dans fra før av. Men nylærte «moves» under «urban sjanger» og direkte fra England, ser uansett ut til å gå veldig bra. Og jentene understreker også at dette er kul dans, og ikke for eksempel sånn som foreldrene dere danser.

Hvordan danser foreldre da?

Jentene begynner å vise forskjellige typiske, særlig «mammamoves», og selvsagt blir det mye latter av det.

– Ihvert fall skikkelig flaut å se på, ifølge jentene.

Victor likte også godt danseundervisningen.

– Jeg er jo litt nervøs til torsdagens oppvisning, men det skal nok gå bra. Det kommer jo sikkert endel og ser på, tror Victor.

– Og kult med proffe dansere som lærere. Noe var litt vanskelig, ellers synes jeg det gikk greit. Vi kan godt ha mer dans på skolen også, er Victor enig med jentene i.

SE STOR BILDESERIE HER– Amazing!


Det svarer leder for 2Faced Dance Company, Tamsin Fizgerard, på spørsmål om hvordan det så langt har vært å undervise sjetteklassinger fra Disen.

Hun forteller at de har gjort lignende workshops i andre land.

– Men veldig interessant å komme hit til Norge og undervise, og jeg tror det gjerne skulle vært mer dans i den norske skolen også. Disse elevene er veldig ivrige, også gutta. Jeg tror at det å ha med mannlige dansere gjør at det blir mindre flaut for gutta å bli med. Dans er gøy og kreativt, og en fin måte å lære å uttrykke seg på. Og i motsetning til vanlig «sport», så er det jo ikke samme «konkurransejaget» i dans, sier Tamsin.

Flere bydeler og Samsaya

Også andre skoler er med i danseprosjektet, blant annet ungdommer fra Engebråten på Kjelsås, i tillegg til unge fra Stovner og Grunerløkka. Og torsdag kveld skal det hele vises frem på Trikkehallen, i tillegg til minikonsert med popartisten Samsaya. Publikum blir også invitert til “En dans på skinner”, en forestilling i og rundt T-bane/trikk med dansere fra 2Faced Dance, Panta Rei Danseteater og ungdommer fra bydelene Stovner, Nordre Aker og Grünerløkka. Lørdag og søndag er det forestillinger på Dansens Hus. Mer info også på Trikkehallen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.