RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minnekonserten: Den tradisjonelle åpningskonserten ble omskapt til en følelsesladet minnekonsert gjennom et hav av hender og blomster som vaiet i takt med musikken.
Minnekonserten: Den tradisjonelle åpningskonserten ble omskapt til en følelsesladet minnekonsert gjennom et hav av hender og blomster som vaiet i takt med musikken. Foto: Jacob Kirkevaag

– Mer kjærlighet enn hat

«Uansett hvor mye hat som en kan se, så finns det så mye, mye mer kjærlighet enn hat her i verden», sa Timbuktu da han sto på scenen foran det enorme folkehavet på sletta.

EKEBERGSLETTA: Det var tydelig at det enorme fargerike folkehavet, alle hendene og rosene gjorde et sterkt inntrykk på den svenske rapperen.

FLERE BILDER FRA MINNEKONSERTEN

Annerledes

Den tradisjonelle åpningsfesten på Norway Cup ble i år brukt til å hedre minnet om ofrene fra Utøya og Regjeringskvartalet.

Først med et fantastisk opptog med barn, unge og voksne som marsjerte opp til scenen. alle med roser i hendene. Og avsluttet kvelden sammen med et bredt sammensatt galleri av artister.

– I år blir Norway Cup vår måte å vise hvilket samfunn vi vil ha, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen som var en av mange ledere fra politikken og idretten som deltok på åpningen.

Del på Facebook

Lov å juble

Minnekonserten som ble direktesendt på TV2, mønstret kjente artister på som Vinnie, Samsaya, CC Cowboys, Stella Mwangi og unge Lotta.

– Ja, det er lov å juble, sa en av «presidentene» som svar på det nok mange lurte på.

– I dag markerer vi fellesskapet som står så sterkt i fotballen. Likeverd, respekt og samhold er Respekt, toleranse, likeverd og er det som Norway Cup handler om. Det samme sto ungdommene på Utøya også for, sa fotballpresident Yngve Hallén i sin appell.

Stort

Ikke mindre enn 51 land er representert på sletta under Norway Cup 2011. Og mange har reist langt for å komme fram. Det være seg fra Finnmark eller Mongolia.

Rundt 30.000 deltakere skal spille totalt 3.810 kamper. Dette er 39. gang turneringen arrangeres. (Kilde: dagbladet.no)

Gutter og jenter fra arrangørklubben BSK var med på avslutningen av minnekonserten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere