RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Min beste helse


Søndagens foredragsholder og veileder var ernæringsfysiolog Alka Kaur. Et oppkomme av kunnskap og en formidler som får med seg alle enten de vil eller ikke.
Søndagens foredragsholder og veileder var ernæringsfysiolog Alka Kaur. Et oppkomme av kunnskap og en formidler som får med seg alle enten de vil eller ikke.
– Alt som er godt, er enten søtt eller syndig, sa en i gamle dager. Dagens kosthold er også søtt og det som verre er, men det går an å gjøre noe med det.

BJERKE:  Med støtte fra Gjensidige og Nasjonalforeningen for folkehelsen, arrangerte Camalini et møte med tema «Min beste helse». Et møte for alle, men med vinkling på innvandrernes kosthold.

Innleder og foredragsholder var Alka Kaur, ernæringsfysiolog og til daglig ansatt i Nasjonalforeningen.

Oppkomme

Arrangørene fikk storinnrykk, selv om en skulle tro at ikke mange ville finne på å diskutere kosthold midt i beste spisetid på en søndag.

Den blide innleder ville ha dialog. Og det fikk hun. Til tider også riktig så munter. Mat hadde alle en mening om. Til og med de mange mennene som hadde møtt opp.

– Jeg har vokst opp her, men visste lite om norsk kosthold, sa Alka Kaur og la til:

– Kostholdet er kulturelt betinget.


Hun fikk forsamlingen med seg, i grupper, og tok opp hvilke valg vi gjorde, hva var usunt, og hvorfor vi valgte som vi gjorde.

– Dere vet jo det meste og legg merke til at mange av de valg vi gjør er knyttet til følelser, sa ernæringsfysiologen mildt.

Balanse

Kosthold påvirker balansen i kroppen og gjør noe med både psykisk helse og fysisk aktivitet.

– Et riktig kosthold gir balanse, og du unngår sykdommer og plager, sa Alka Kaur.

Og tok opp de spesielle problemene som innvandrerne har i forhold til både kosthold og vaner. Og kanskje ikke så ukjent, altfor mye fett og sukker til daglig.


Det var riktig så fornøyelig å få kostholdsråd av et menneske som tydelig selv var glad i mat. Blir liksom litt mer pålitelig da, og når det hele blir servert med et smil og felles måltid til slutt, så er det forståelig at så mange møttes nettopp her denne søndagen.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere