RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mindre trikkestøy


Fra sist mandag kjørte 13-trikken på ett spor igjen.
Fra sist mandag kjørte 13-trikken på ett spor igjen. Foto: FOTO: Erik Tangen
Oslotrikken lover mindre vibrasjon og støy nå når trikken er tilbake på skinner.

FROGNER: Det siste halvåret har Kollektivtransportproduksjon AS og Vann- og avløpsetaten arbeidet med henholdsvis trikketraseen og vann- og avløpssystemet i Drammensveien (mellom Solli plass og Tostrup terrasse).

Utfordringer

Siden juni har buss erstattet trikken på linje 13, men nå er den tilbake på skinner, enkeltspor i begge retninger.

Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslotrikken, forteller at Vann- og avløpsetaten har støtt på noen utfordringer i grunnen, men at de i den siste perioden jobbet flere timer utover kvelden for å bli ferdige til den 16. august.

– Dette har medført noe mer støy for beboerne, men vi er sikre på at de vil bli godt fornøyde når trikken går på skinner igjen.

Plaget av vibrasjoner

For trikken har ikke vært like populær blant alle beboerne langs Drammensveien.

Lokalavisen er kjent med at flere beboere på Skillebekk har vært plaget av vibrasjon fra trikkeskinnene. Dette blir det nå slutt på, mener Asperud.

– Nå støper vi med betong i grunnen og pakker skinnene inn i gummi for å redusere både støy og vibrasjon. Vi har gjort det samme på Carl Berner og har utelukkende fått gode tilbakemeldinger på det, sier han.

Også i følge fagbladet Våre veger skal sporleggingssystemet Strailastic ha “flere fordeler sammenlignet med løsninger basert på at skinnene støpes fast, blant annet isolerer det mot jording og tar opp bevegelser, slik at det blir mindre vibrasjon”.

Men selv om trikken er tilbake på skinner betyr ikke det at alt arbeidet er ferdig.

Vann- og avløpsetaten holder på med en særs omfattende oppgradering av rørsystemet i Drammensveien, og vil tidligst bli ferdig i desember i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere