RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mislykket loppemarked vil velte korpset


Klar, ferdig lopp! Loppememarkedsesongen i Oslo er i gang. I helgene fremover vil folk strømme til skolegårder og gymsaler over hele byen, slik som på dette bildet fra en tidligere sesong. 2. og 3. april er Huseby skoles musikkorps først ute i vårt område. ILLUSTRASJONSFOTO
Klar, ferdig lopp! Loppememarkedsesongen i Oslo er i gang. I helgene fremover vil folk strømme til skolegårder og gymsaler over hele byen, slik som på dette bildet fra en tidligere sesong. 2. og 3. april er Huseby skoles musikkorps først ute i vårt område. ILLUSTRASJONSFOTO
90-årsjubilanten Huseby skoles musikkorps er avhengig av et godt loppemarked. Heldig da, at de er første og eneste ut denne helgen.

HUSEBY: Lørdag er loppemarkesdssesongen endelig i gang igjen i vårt område.
– Vi gleder oss veldig, sier loppesjef Ole Smørdal i Huseby skoles musikkorps.

Stor oppslutning

Opp mot femti familier, med både store og små, bidrar i korpsets to årlige loppemarkeder, med innhenting av lopper, kakesalg i kafeteriaen og bodselgere. For det sosiale samholdet i korpset, både mellom musikanter og foreldre, er loppemarkedene viktige.

Les også: Loppesesongen er i full gang igjen

Men så er også korpset helt avhengige av inntektene. Smørdal anslår at opp mot 80 prosent av korpsets totale inntekter kommer fra loppemarkedene. Uten dem ville det for eksempel ikke vært mulig å lønne dirigent og instruktører.

– Vi har ikke råd til ett mislykket loppemarked. Da ville korpsets økonomi velte.

Jubileumskonsert

Korpset har derfor vært heldige med valg av loppehelg. Den første aprilhelgen er Huseby det eneste alternative for «loppeshoppere» i byen.

Innholdet på Husebys marked er godt og variert. Smørdal roser nabolaget, som lverer inn loppene, for at kvaliteten er høy.

– Det som leveres inn skal være brukbart, og folk er veldig flinke. Det er lite vi må kaste. Samtidig speiler utvalget den demogtrafiske sammensetningen i bydelen. Området vårt består av både blokker og småhus, sier han.

For det kan være gull også det som ikke glitrer ved første øyekast.
– Et år fikk vi inn et parti gardiner som vi var sikre på at hadde gått ut på dato. Men de viste seg å bli veldig populære, forteller Smørdal.

Skolekorpset er i år stolt 90-årsjubilant. Det markeres med jubileumskonsert helgen etter loppemarkedet, lørdag 9. april kl. 15.30 i Lindemannssalen, i Slemdalsveien 11 på Majorstuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere