RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mister vårt fristed


Ungdommene gikk i fakkeltog før jul for å demonstrere mot nedleggelsen av klubben.
Ungdommene gikk i fakkeltog før jul for å demonstrere mot nedleggelsen av klubben.
Høybråtenklubbens brukere må snart finne et annet sted å være. Aynur Atak forteller at ingen steder kan være like gode som klubben.

HØYBRÅTEN: Å erstatte en ungdomsklubb som Høybråtenklubben er ingen enkel sak. Før jul i fjor vedtok bydelsutvalget at klubben skal legges ned, tilbudene og brukerne skal overføres til nye Rommen kultursenter og Haugenstua scene.

– Jeg synes det er dårlig at de legger ned klubben vår. Høybråtenklubben er en fritidsklubb, hvor vi ikke trenger å binde oss til ting og melde oss på aktiviteter. Det er et fristed vi kan være, ikke en organisasjon, forteller Aynur Atak (16).

Fristed for å være seg selv

Atak var en av pådriverne for demonstrasjonene som var i forkant av politikernes vedtak. Hun har et sterkt engasjement og forteller at verken Rommen eller Haugenstua scene er gode nok alternativer.

– Disse stedene har ikke de ideene som Høybråtenklubben har. Klubben vår er et sosialt samlingssted, her er det ingen som pusher oss til å delta på alt mulig. Klubben er et sted vi kan være bare oss selv, sier hun.

Atak forteller at klubben blir brukt nettopp fordi ungdommene selv bestemmer hva de ønsker å gjøre der.

– Brukerne er med på å bestemme det som arrangeres. De ansatte arrangerer gjerne leker eller konkurranser, da er det helt frivillig å bli med, det er ingen tvang. De som vil deltar, de som ikke vil gjør andre ting, sier Atak.

Samarbeid

Bydelsadministrasjonen skal, i samarbeid med ansatte og brukere av klubben, politikere og ungdomsrådet, finne alternativer til Høybråtenklubben.

Det ingenting i veien for å lokalisere små aktiviteter på flere steder i bydelen, men å finne et sted på Høybråten for ungdommen virker umulig.

Atak er usikker på veien videre, men det er tydelig at engasjementet fortsatt er stort.

– Jeg vet ikke hvordan vi skal kjempe videre, men om vi samler alle som engasjerer seg så kan det være vi finner en løsning.

I går startet arbeidet så smått, med møte mellom ansatte i bydelen og representanter fra klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere