RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore Janssen
Tore Janssen

– Mistet en av våre støttespillere

Tore Janssen er død. Vi visste at Tore hadde fått beskjed om at han var alvorlig syk. Likevel kom dødsbudskapet brått og uvirkelig. Det lokalpolitiske miljø i Østensjø bydel har mistet en av sine støttespillere.

Tore viet mye av sitt liv til lokalpolitisk virksomhet. I en mannsalder var han aktiv i politikken i gamle Manglerud bydel. Han var SVs representant i det første bydelsutvalget i Manglerud fra 1988 og hadde komitéverv på hele 90-tallet. Han representerte SV også i det første bydelsutvalget for nye Østensjø bydel, og i inneværende periode var han første vara til bydelsutvalget. De siste årene var han, i en periode også som leder av Omsorgskomiteen, sentral i bydelens arbeid med eldrepolitikken. Han hadde også vervet som leder i Eldrerådet og representerte bydelen i Frivillighetssentralen på Bøler.

Tore fikk sine verv ikke først og fremst fordi han representerte et bestemt politisk parti, men vel så mye i kraft av sin personlighet. Han nøt stor respekt på tvers av partigrenser. Tore var ikke den som brukte store ord og ga unødige stikk til politiske motstandere. Stillfarenhet og beskjedenhet på egne vegne kjennetegnet ham mer. Med ingeniørens sans for systematikk og plan gikk han metodisk, men saklig, inn for de sakene han trodde på.

Det var likevel ikke tvil om hvor Tore politisk hørte hjemme. SV var hans parti gjennom mange år. Omtanke for de svakeste i samfunnet var nok grunnlaget for hans politiske innsats og engasjement. Det kom også til uttrykk i hans interesse for edruskapssaken og i hans mangeårige virke som leder av Bryn IOGT. I bydelen var han en pådriver for ruspolitisk plan og var konsekvent i forhold til å minne oss bydelspolitikere om vårt ansvar i denne sammenheng. Av de senere initiativene han tok var eldre mot rasisme på eldresentrene. Men selv om hans politiske arena de siste årene var eldrepolitikken, var Tore også levende opptatt av den oppvoksende slekt. Han dro i gang tiltaket «besteforeldre i barnehager» og var selv aktiv «bestefar» i bydelens barnehager.

Det er nok mange barnehagebarn som kommer til å savne «bestefar» Tores fortellinger om gamle dager. I Omsorgskomiteen etterlater han seg et tomrom som ikke blir lett å fylle. I Bydelsutvalget, der Tore alltid møtte selv om han som vararepresentant ikke hadde møteplikt, blir hans stol tom. Vi vil savne hans tilstedeværelse. Men vi vil også huske ham med takknemlighet for det han ga oss og for det han ga av seg selv til fellesskapet.

Arnfinn Aabø, BU-leder

Per Nygaard, BU-nestleder og SVs gruppeleder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere