*Nettavisen* Nyheter.

– Mons har rett til å bli boende

Konflikten mellom Anne Margrete Fjermeros og styret i Meklenborg er fastlåst. Advokatfirmaet som representerer Fjermeros mener alt peker på at Mons har rett til å være i borettslaget. Foto: Alexander Synstad

Advokaten viser til borettslagsloven.

HOVSETER: Advokatfullmektig André Carlsen ser ingen grunner til at katten Mons må vekk fra Meklenborg borettslag. Fortsatt kan det bli rettssak i den fastlåste konflikten.

– Slik saken står i dag, kan vi ikke se noe annet enn at katten har rett til å bli værende i borettslaget. En paragraf i borettslagsloven regulerer dette. Katteholdet er berettighet, slår adovoklatfullmektig André Carlsen i advokatfirmaet Ole Christian Høie fast.

Rettssak

Firmaet representerer Anne Margrete Fjermeros.

Mer vil han foreløpig ikke si om saken slik den står nå. Det er foreløpig uvisst om matmor Anne Margrete Fjermeros blir nødt til å ta saken for retten for å beholde katten Mons og sin andel i borettslaget.

Advokatfirmaet Ole Christian Høie har hatt mange liknende saker hvor dyrehold er blitt konfliktsaker.

Fastlåst

Konflikten mellom matmor Anne Margrete Fjermeros og styret i Meklenborg borettslag har pågått siden i sommer. Fjermeros ble av styret pålagt å kvitte seg med Mons.

Det skjedde drøye to år etter at hun tok til seg den da hjemløse katten. Dersom hun ikke fulgte pålegget ville hennes andel i borettslaget bli lagt for tvangssalg. Fjermeros nektet å følge pålegget. Siden har konflikten vært fastlåst.

Styret i Meklenborg har tidligere uttalt det ikke vil kommentere saken.

Saken om katten Mons har skapt stort engasjement i Bydel Vestre Aker. Mange har uttrykt støtte til Fjermeros.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.