RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SOL, ØL OG ROCK’N ROLL: Utenfor Internasjonalen på Youngstorget ble det konsumert øl og rock’n roll lørdag.
SOL, ØL OG ROCK’N ROLL: Utenfor Internasjonalen på Youngstorget ble det konsumert øl og rock’n roll lørdag. Foto: ALLE FOTO: ODD INGE RAND.

– Musikkfest er et solid sommertegn

Musikkfest Oslo ble arrangert for 20. gang under strålende sol i hovedstaden lørdag.

OSLO: De fleste musikalske sjangerene var dekt inn da 33 scener ble fylt opp av musikere fra formiddagen til langt på kveld.

LES OGSÅ: Oslo kokte på musikkfesten!

Del på Facebook

17 ganger

En av de som spilte konsert hele tre ganger på Musikkfest lørdag var trommeslager i Chitty Chitty Bang Gang, Lasse Baklien. H an har spilt på hver eneste Musikkfest (tidligere Musikkens Dag) siden 1995.

– Jeg husker den første jeg var med på. Da var det på Stovner Rockefabrikk, smiler Lasse etter mange år med mange konserter og ditto mange prosjekter.

– Det er jo et solid sommertegn, og dette blir jo større og større for hvert år, sier han.

Chitty Chitty Bang Gang spilte for sitt hittil største publikum da de åpnet Musikkfest-»turnéen» sin på Birkelunden.

– Det er et flott utstillingsvindu, og selv om mange i bandet vårt er midt i eksamensperioden sin, tok vi oss selvfølgelig tid til å spille tre konserter i dag, sier Lasse Baklien i sola.

Uttak til Notodden

På Hambros Plass utenfor Herr Nilsen hadde Østkanten Bluesklubb arrangert Union Bluescup. Vinneren fikk spille på Notodden Bluesfestival i august.

– Jeg synes det gikk bra. Jeg er opptatt av at det skal skrangle, og i dag skranglet det fint, sier Eivind Westhagen etter et sett inspirert av Bob Dylan såvel som Nick Cave.

– Jeg har ikke gitt ut noe ennå, men jeg håper det kommer snart. Jeg har mitt eget band, og vi spiller kun eget materiale, sier Eivind som var først ut i bluescupen foran Tinghuset.

Variert

Hvor enn man gikk i byen lørdag, lurte det alltid en ny musikalsk sjanger rundt et gatehjørne. Utenfor Parkteatret fikk soloartister og duoer boltre seg.

Her fikk vi høre Magnus Hænglse, som ved hjelp av gitar, saxofon og looper fikk frem en avslappende sommerstemning.

Mer bråk, i positiv forstand, ble det utenfor Internasjonalen der Do You Love Melena? spilte progressiv popmusikk fra høstens debutalbum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere