*Nettavisen* Nyheter.

– Nå blir vi enda bedre!

Grethe Gaarder Næsje, seksjonsleder for svangerskap, og enhetsleder Ina Dagsholmen ved Ullevål Universitetssykehus, har sett frem til åpningen av ny gyn/fødeavdeling mandag 18. oktober. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff

Fødende og gynekologipasienter møter en ny og bedre hverdag på Ullevål i dag, mandag.

ULLEVÅL: – Her sitter koordina-toren som har all makt og full oversikt, sier Grethe Gaarder Næsje, seksjonsleder for svangerskap ved Ullevål Universitetssykehus. Hun peker på den nye resepsjonen som skal ta seg av henvendelser både til fødeavdeling og gynekologisk avdeling fra mandag.

Ny «pasientsløyfe»

Hittil har det slik at fødende og gynekologipasientene henvender seg direkte til avdelingene. Dette har ført til at jordmødre, sykepleiere og annet sykehuspersonell har brukt mye tid på å ta i mot folk.

– Nå endrer vi på pasientsløyfene. Denne omleggingen vil gjøre det bedre både for oss ansatte og for de fødende. De ansatte får mer tid til å gjøre det de faktisk skal, og for pasientene blir det én dør inn, i stedet for flere, sier Gaarder Næsje.

Ullevål hjelper til med å bringe mer enn 7000 nye borgere til verden hvert år og er med det landets største.

– Vi har landets beste fødeavdeling, og nå blir den enda bedre, sier sykepleier og enhetsleder Ina Dagsholmen, og Gaarder Næsje nikker smilende.

– Vi satser nå på bedre logistikk og kortere ventetid, bedre service, styrket kompetanse og et tettere bånd mellom gynekologi- og fødeavdelingene, sier hun.

Nye avdelinger

En del av omleggingen er også at det er lagd en helt ny barselpoliklinikk. Dessuten har gynekologisk poliklinikk fått helt nye lokaler.

Gaarder Næsje og Dagsholmen forteller at denne store omleggingen i stor grad skyldes den tidligere direktøren Tove Strand.

– Hun har vært en kjempehjelp og har stått opp for oss og skaffet penger, sier de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.