– Nå er Alsabeehg på tynn is

Geir Karlsen (Frp) reagerer med sinne etter dittOslo-artikkelen der Ap mener blått styre er det verste som kan skje for sykkel-Oslo.

SENTRUM: – Det er Frp som er sykkelpartiet i Oslo. Det var vi som startet opp sykkelprosjektet, det er vi som er villige til å investere i infrastruktur, og det er vi som presser på for å tette alle hullene i veien, tordner stortingskandidat og styremedlem Oslo Frp, Geir Karlsen.

Abdullah Alsabeehg (Ap) i samferdsels- og miljøkomiteen i bystyret er enig i at det ikke står på gode forslag, men heller evnen til å gjennomføre.

LES OGSÅ: Oslo er Europas sykkelversting

Frykter en verre utvikling

Han frykter en enda verre utvikling dersom det blir blått styre i Stortinget etter valget i september.

– Som jeg har sagt tidligere står det ikke på forslag og vedtak, men på viljen til gjennomføring, sa Alsabeehg til dittOslo for noen dager siden.

Han mener et blått styre vil være det verste som kan skje for Oslos sykkelfremtid.

– Høyre og Frp kommer til å prioritere bilister fremfor kollektiv transport og sykkelvei, påpeker han.

Frp som frontet mer sykkel i marka

Han ønsker å understreke at det var Frp som frontet saken politisk når det i vinter ble foreslått å begrense sykling i marka.

– For oss er det uaktuelt, markavernet har kun legitimitet hvis mange kan bruke naturen vår. Sykling er ikke et miljøproblem, det er jo svaret på både miljøproblem og helseproblem.

Karlsen sier at han skjønner at Abdullah Alsabeegh er høyrøstet i valgkampen, men at han nå er på tynn is, i sin kritiske holdning til et blått styre i Norge.

Det aller, aller meste av syklingen foregår på vanlige veier. Vi vil også ha mer sykkelvei, men vi må tette alle de hullene i veien som er en daglig fare for syklister. Det er irriterende for bilister, men direkte farlig og potensielt dødelig for syklister. Dette er også mye raskere å billigere å gjøre noe med, sier Karlsen.

Står ikke i kø fordi det er moro

Frp fikk gjennomslag for 30 millioner til asfaltering i budsjettforhandlingene i fjor høst, og ytterligere 10 milloner i vår. Ola Elvestuen fortalte Karlsen i forrige uke at det var behov for det dobbelte.

– Da sier vi i Frp – frem forslaget, Ola! oppfordrer Karlsen

LES OGSÅ: Blitt så trendy å sykle

Karlsen forstår at folk har forskjellige transportbehov. Næringslivet er helt avhengige av parkering i sentrum, for dem står det om økonomisk overlevelse.

– Folk har også et legitimt behov for bil. De står ikke i kø fordi det er moro, men fordi de må. Derfor må vi som politikere finne gode fellesløsninger. Det hjelper lite å rope høyt om utopiske målsetninger.

LES OGSÅ:

Stoltenberg: – Jeg får jo en del «likes» og sånn

– Skal ikke leve av bøter

Sagene uten sykkelvei

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.